over ons | adverteren | sitemap | contact

Beursvloer Rivierenland op 2 december


Deel deze pagina

Op 2 december vindt op scholengemeenschap O.R.S. Lek en Linge, vestiging De Lingeborgh in Geldermalsen de Beursvloer plaats. Hier komen bedrijven en maatschappelijke organisaties bij elkaar om met elkaar te handelen. Niet in geld, maar in helpende handen, kennis, faciliteiten, materialen of contacten.Een stichting of vereniging heeft hulp nodig, een bedrijf kan dat leveren in natura, en vervolgens doet de stichting of vereniging daar iets voor terug. Dat is de idee achter de Beursvloer.

“Wij zijn blij dat we aan dit event kunnen bijdragen omdat dit een toekomstgericht concept heeft en dat hoort natuurlijk bij een plaats waar jeugd de toekomst heeft,” aldus directeur Ronald van der Vlies. Een tiental leerlingen van de sector Handel en sector Consumptief zal meewerken aan een geslaagde beursdag. In de aula wordt een drukte van belang verwacht met ruim tachtig bedrijven, verenigingen, stichtingen, onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Allemaal afkomstig uit regio Rivierenland.

De Beursvloer is opgezet net als een echte beursvloer uit het verleden. Een handelsvloer waar druk gehandeld wordt en partijen het samen eens moeten worden over de waarde en de tegenprestatie voor een geleverde dienst. De handel wordt geopend door Burgemeester Miranda de Vries van Geldermalsen, met een slag op de gong. Op de hoeken van de vloer staan net als vroeger hoekmannen. Zij brengen vraag en aanbod samen en zorgen dat de handel goed verloopt. Wordt er een ‘match’ gesloten, dan zorgen leerlingen (runners) dat de papierenovereenkomst naar de aanwezige notaris wordt gebracht. Daar wordt de overeenkomst bezegeld. “Het is leuk dat leerlingen deze nieuwe manier van ‘zaken doen’ actief kunnen meemaken,” aldus directeur Ronald van der Vlies.

Samen voor Rivierenland, de stichting die De Beursvloer organiseert, wil de lokale samenleving in Rivierenland versterken. Door bedrijven en maatschappelijke organisaties met elkaar te laten handelen zonder geld, is er voor alle partijen winst te behalen. Winst in de vorm van geslaagde welzijnsprojecten, verenigingen die tot bloei kunnen komen of goede doelen die hun werk kunnen doen. Maar ook winst in de vorm van het leggen van nieuwe contacten, goede PR of betrokken en tevreden medewerkers bij bedrijven.

Samen voor Rivierenland wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het programma Zelfredzaam van de Regio Rivierenland, het coöperatiefonds van Rabobank West-Betuwe en betrokken partners.

De Beursvloer vindt plaats op 2 december 2013 in De Lingeborgh in Geldermalsen. Bedrijven die betrokken willen zijn bij de lokale samenleving kunnen zich aanmelden via de website www.samenvoorrivierenland.nl.

Datum
2 december
Locatie
scholengemeenschap O.R.S. Lek en Linge, vestiging De Lingeborgh in Geldermalsen
Titel
Beursvloer Rivierenland
Wie doen er al mee?


Datum
18 november 2013

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Programma 2 december 2013

17.00 uur Ontvangst bij De Lingeborgh
17.15 uur Welkom en uitleg Beursvloer met gastheer Ronald van der Vlies, directeur van De Lingeborgh en Griedo Bel, wethouder Lingewaal.
17.20 uur Opening Beursvloer
Door burgemeester Miranda de Vries van Geldermalsen en collega burgemeesters uit de regio
17.30 uur Matchen!
18.45 uur Sluiting Beursvloer
19:00 einde

Bekendmaking van het aantal matches en de maatschappelijke waarde door de notaris en de accountant. Uitreiking Rivierenlands Compliment voor de Mooiste Match door gedeputeerde voor de provincie Gelderland mevrouw Josan Meijers.


Valentijnsdag
Uitgelicht
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
goed doel
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden