over ons | adverteren | sitemap | contact

Beplantingsproject Brakel en Poederoijen in het Groen


Deel deze pagina

Poederoijen - De gemeente Zaltbommel is dit voorjaar gestart met het project ‘Brakel en Poederoijen in het Groen’ om het landschap verder te versterken. In samenwerking met de Dorpsraad Poederoijen en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) kunnen inwoners hun erf en grond met subsidie landschappelijk versterken.

Aanleiding van het project
De gemeente Zaltbommel is trots op haar landelijke omgeving en werkt daarom van harte mee aan he project. Inmiddels zijn al 16 beplantingsplannen met inwoners van het buitengebied opgesteld. Er kunnen nog 5 deelnemers mee doen aan het project.

Wilt u ook meedoen?
Adviseur Saskia Bemer van SLG komt graag bij u langs voor een vrijblijvend advies. Zij stelt kosteloos en in overleg met u een (erf)beplantingsplan op. Op grond van dit beplantingsplan wordt plantmateriaal besteld tegen sterk gereduceerd tarief.

Aanmelden tot 1 oktober 2018
Benit u inwoner van Brakel of Poederoijen en wilt u ook graag landschappelijke beplanting, zoals een hoogstamboomgaard met streekeigen fruitrassen of een geriefhoutbosje op uw perceel? Of wilt u een fraaie haag of singel met streekeigen bomen of struiken zoals meidoorn, hazelaar en Gelderse roos? Dan kunt u zich aanmelden voor de beplantingsactie Brakel en Poederoijen in het Groen. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 oktober 2018 bij Stichting Landschapsbeheer Gelderland, telefoon 026 353 74 44 of via het aanmeldformulier op de website www.landschapsbeheergelderland.nl. Aanmelden kan tot 1 oktober 2018.

Uitdeeldag beplanting op 24 november 2018
Op 24 november 2018 volgt een ‘uitdeeldag’ waarop u de benodigde beplanting kunt afhalen. Uw erf en omgeving kunt u via deze actie verfraaien met landschappelijk passende beplanting, zoals een enkele boom, struikenrij, haag, singel, hoogstamfruitbomen of een combinatie van mogelijkheden.

Samen bouwen aan een mooier en groener landschap
Veel dieren maken dankbaar gebruik van de struiken en bomen als nestgelegenheid, schuilplaats of voedselvoorziening. Denk daarbij aan steenuil, egel of bij. Het project leent zich ook bij uitstek om samen met de buren op te pakken.

Niet woonachtig in Brakel of Poederoijen, maar wel interesse?
Ook andere inwoners van het buitengebied van de gemeente Zaltbommel kunnen hun interesse kenbaar maken. In overleg met de gemeente Zaltbommel worden de deelname mogelijkheden voor u na gegaan.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zaltbommel en de Provincie Gelderland.
Uitgelicht
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden