over ons | adverteren | sitemap | contact

Beplantingsproject Brakel en Poederoijen in het Groen


Deel deze pagina

Poederoijen - De gemeente Zaltbommel is dit voorjaar gestart met het project ‘Brakel en Poederoijen in het Groen’ om het landschap verder te versterken. In samenwerking met de Dorpsraad Poederoijen en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) kunnen inwoners hun erf en grond met subsidie landschappelijk versterken.

Aanleiding van het project
De gemeente Zaltbommel is trots op haar landelijke omgeving en werkt daarom van harte mee aan he project. Inmiddels zijn al 16 beplantingsplannen met inwoners van het buitengebied opgesteld. Er kunnen nog 5 deelnemers mee doen aan het project.

Wilt u ook meedoen?
Adviseur Saskia Bemer van SLG komt graag bij u langs voor een vrijblijvend advies. Zij stelt kosteloos en in overleg met u een (erf)beplantingsplan op. Op grond van dit beplantingsplan wordt plantmateriaal besteld tegen sterk gereduceerd tarief.

Aanmelden tot 1 oktober 2018
Benit u inwoner van Brakel of Poederoijen en wilt u ook graag landschappelijke beplanting, zoals een hoogstamboomgaard met streekeigen fruitrassen of een geriefhoutbosje op uw perceel? Of wilt u een fraaie haag of singel met streekeigen bomen of struiken zoals meidoorn, hazelaar en Gelderse roos? Dan kunt u zich aanmelden voor de beplantingsactie Brakel en Poederoijen in het Groen. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 oktober 2018 bij Stichting Landschapsbeheer Gelderland, telefoon 026 353 74 44 of via het aanmeldformulier op de website www.landschapsbeheergelderland.nl. Aanmelden kan tot 1 oktober 2018.

Uitdeeldag beplanting op 24 november 2018
Op 24 november 2018 volgt een ‘uitdeeldag’ waarop u de benodigde beplanting kunt afhalen. Uw erf en omgeving kunt u via deze actie verfraaien met landschappelijk passende beplanting, zoals een enkele boom, struikenrij, haag, singel, hoogstamfruitbomen of een combinatie van mogelijkheden.

Samen bouwen aan een mooier en groener landschap
Veel dieren maken dankbaar gebruik van de struiken en bomen als nestgelegenheid, schuilplaats of voedselvoorziening. Denk daarbij aan steenuil, egel of bij. Het project leent zich ook bij uitstek om samen met de buren op te pakken.

Niet woonachtig in Brakel of Poederoijen, maar wel interesse?
Ook andere inwoners van het buitengebied van de gemeente Zaltbommel kunnen hun interesse kenbaar maken. In overleg met de gemeente Zaltbommel worden de deelname mogelijkheden voor u na gegaan.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zaltbommel en de Provincie Gelderland.
Uitgelicht
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
De BourgondiŽr Zuivel
De BourgondiŽr Zuivel
Sfeervolle kaas- en delicatessenwinkel in het centrum van het vestingstadje Zaltbommel.Hier vind je de heerlijkste kazen en een uitgebreid assortiment aan chocola, noten, jams, sappen, wijnen, gedroogde worsten en nog veel meer.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden