over ons | adverteren | sitemap | contact

Bedrijventerrein De Wildeman uitgekozen voor groot verduurzamingsproject


Deel deze pagina

Gisteren ging een ambitieus project van start. Binnen 5 jaar worden er in Nederland 250 bedrijventerreinen energieneutraal of –positief gemaakt. Dit resulteert in een besparing van 32 Petajoule, liefst een derde van de doelstelling uit het Energieakkoord dat in 2013 gesloten werd. Bedrijventerrein De Wildeman behoort tot de eerste tien bedrijventerreinen.

De Wildeman is een van de 10 bedrijven waarmee Stichting BE+ start. Per bedrijventerrein gaat BE+ uit van een voorzichtige schatting van € 4 miljoen aan investeringen in bijvoorbeeld zonnepanelen, warmtepompen, LED verlichting, warmtenet of biomassacentrale. De komende 5 jaar zullen in totaal 250 bedrijventerreinen verduurzaamd worden.

Samenwerkingsovereenkomst
Stichting Bedrijventerrein Energie Positief (BE+) ondertekende gisteren de samenwerkingsovereenkomst. De stichting BE+ is de initiatiefnemer van dit project en bestaat uit TNO, Oost NV, Stichting Kennisalliantie Bedrijventerreinen Nederland (SKBN) en WM3 Energie. Tweevoudig Olympisch kampioen wielrennen Marianne Vos treedt op als ambassadeur van BE+. Het is een landelijk initiatief. Als gemeente zijn we blij met dit initiatief. Het draagt bij aan onze duurzaamheidsambitie.

Externe financier
WM3 Energie maakte afspraken met een externe financier die 70% van de investeringen financiert voor de eerste 2 jaar. De resterende financiering van 30% voor de eerste 2 jaar wordt gerealiseerd door bijdragen van preferred suppliers. Na twee jaar (2019-2021) financiert de externe financier 100% van de investeringen. Door deze vorm van financieren is voor de ondernemers de cashflow neutraal. Wat ze nu per maand betalen blijven ze betalen, bestaande uit een gedaalde energierekening en een bedrag voor de aflossingen van investeringen in bijvoorbeeld zonnepanelen of warmtepompen.

Pure winst voor milieu en ondernemer
"Nadat de investeringen zijn afgelost zijn de zonnepanelen of warmtepompen nog vele jaren productief. Vanaf dat moment is het pure winst voor de ondernemer", stelt Lennart van der Burg, business developer bij TNO, een van de partners.
Datum
4 november 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden