over ons | adverteren | sitemap | contact

Bedrijventerrein De Wildeman uitgekozen voor groot verduurzamingsproject


Deel deze pagina

Gisteren ging een ambitieus project van start. Binnen 5 jaar worden er in Nederland 250 bedrijventerreinen energieneutraal of –positief gemaakt. Dit resulteert in een besparing van 32 Petajoule, liefst een derde van de doelstelling uit het Energieakkoord dat in 2013 gesloten werd. Bedrijventerrein De Wildeman behoort tot de eerste tien bedrijventerreinen.

De Wildeman is een van de 10 bedrijven waarmee Stichting BE+ start. Per bedrijventerrein gaat BE+ uit van een voorzichtige schatting van € 4 miljoen aan investeringen in bijvoorbeeld zonnepanelen, warmtepompen, LED verlichting, warmtenet of biomassacentrale. De komende 5 jaar zullen in totaal 250 bedrijventerreinen verduurzaamd worden.

Samenwerkingsovereenkomst
Stichting Bedrijventerrein Energie Positief (BE+) ondertekende gisteren de samenwerkingsovereenkomst. De stichting BE+ is de initiatiefnemer van dit project en bestaat uit TNO, Oost NV, Stichting Kennisalliantie Bedrijventerreinen Nederland (SKBN) en WM3 Energie. Tweevoudig Olympisch kampioen wielrennen Marianne Vos treedt op als ambassadeur van BE+. Het is een landelijk initiatief. Als gemeente zijn we blij met dit initiatief. Het draagt bij aan onze duurzaamheidsambitie.

Externe financier
WM3 Energie maakte afspraken met een externe financier die 70% van de investeringen financiert voor de eerste 2 jaar. De resterende financiering van 30% voor de eerste 2 jaar wordt gerealiseerd door bijdragen van preferred suppliers. Na twee jaar (2019-2021) financiert de externe financier 100% van de investeringen. Door deze vorm van financieren is voor de ondernemers de cashflow neutraal. Wat ze nu per maand betalen blijven ze betalen, bestaande uit een gedaalde energierekening en een bedrag voor de aflossingen van investeringen in bijvoorbeeld zonnepanelen of warmtepompen.

Pure winst voor milieu en ondernemer
"Nadat de investeringen zijn afgelost zijn de zonnepanelen of warmtepompen nog vele jaren productief. Vanaf dat moment is het pure winst voor de ondernemer", stelt Lennart van der Burg, business developer bij TNO, een van de partners.
Uitgelicht
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden