over ons | adverteren | sitemap | contact

Basisschoolleerlingen maken kennis met de gemeente Maasdriel


Deel deze pagina

Kennismakingsdagen 2016 (foto gemeente Maasdriel)
Op donderdag 14 en vrijdag 15 april vonden de jaarlijkse Kennismakingsdagen van de gemeente Maasdriel plaats. Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van vier basisscholen uit Maasdriel kwamen deze dagen naar het gemeentehuis om meer te weten te komen over het werk van de gemeente. In totaal ontving de gemeente 212 leerlingen, verspreid over drie dagdelen.

Leerlingen van De Meidoorn, de Mgr. Zwijsenschool, St. Odradaschool en de Deken Wehmeijerschool beleefden leuke en leerzame uren op het gemeentehuis. Medewerkers van de gemeente Maasdriel stonden klaar om hen alles te vertellen over het werk bij de gemeente. Na een opening door wethouder Gerard van den Anker, werden de leerlingen in groepen verdeeld en gingen zij in carrouselvorm steeds naar een volgende activiteit.

De leerlingen kregen een rondleiding door het gebouw, mochten meedenken over een nieuwe inrichting van het Mgr. Zwijsenplein en kregen een presentatie over de werkzaamheden van de buitendienst. Ook mochten zij een kijkje nemen in het archief en de kluis en leerden ze hoe de post binnenkomt en verwerkt wordt.

Als hoogtepunt mochten ze in de Raadzaal diverse toneelstukjes opvoeren, waarbij ze naspeelden waarom inwoners onder meer aan de balie van het gemeentehuis komen. Hierbij speelden ze ook een heuse trouwerij na, inclusief muziek, (nep)getuigen en een (nep)trouwambtenaar.

Het dagdeel werd afgesloten met een samenvattende presentatie en de gelegenheid tot het stellen van vragen. Het was een interessante en toch ook wel spannende dag, waarbij de leerlingen veel gedaan, gelachen en vooral geleerd hebben.
Datum
19 april 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden