over ons | adverteren | sitemap | contact

Basisschoolleerlingen maken kennis met de gemeente Maasdriel


Deel deze pagina

Kennismakingsdagen 2016 (foto gemeente Maasdriel)
Op donderdag 14 en vrijdag 15 april vonden de jaarlijkse Kennismakingsdagen van de gemeente Maasdriel plaats. Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van vier basisscholen uit Maasdriel kwamen deze dagen naar het gemeentehuis om meer te weten te komen over het werk van de gemeente. In totaal ontving de gemeente 212 leerlingen, verspreid over drie dagdelen.

Leerlingen van De Meidoorn, de Mgr. Zwijsenschool, St. Odradaschool en de Deken Wehmeijerschool beleefden leuke en leerzame uren op het gemeentehuis. Medewerkers van de gemeente Maasdriel stonden klaar om hen alles te vertellen over het werk bij de gemeente. Na een opening door wethouder Gerard van den Anker, werden de leerlingen in groepen verdeeld en gingen zij in carrouselvorm steeds naar een volgende activiteit.

De leerlingen kregen een rondleiding door het gebouw, mochten meedenken over een nieuwe inrichting van het Mgr. Zwijsenplein en kregen een presentatie over de werkzaamheden van de buitendienst. Ook mochten zij een kijkje nemen in het archief en de kluis en leerden ze hoe de post binnenkomt en verwerkt wordt.

Als hoogtepunt mochten ze in de Raadzaal diverse toneelstukjes opvoeren, waarbij ze naspeelden waarom inwoners onder meer aan de balie van het gemeentehuis komen. Hierbij speelden ze ook een heuse trouwerij na, inclusief muziek, (nep)getuigen en een (nep)trouwambtenaar.

Het dagdeel werd afgesloten met een samenvattende presentatie en de gelegenheid tot het stellen van vragen. Het was een interessante en toch ook wel spannende dag, waarbij de leerlingen veel gedaan, gelachen en vooral geleerd hebben.
 
Uitgelicht
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden