over ons | adverteren | sitemap | contact

Basisschoolkinderen krijgen gastles financiŽle educatie


Deel deze pagina

In het kader van het financieel gastlesprogramma 'Bank voor de klas' krijgen de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen tijdens de Week van het geld bezoek van diverse banken. Veel bankmedewerkers verruilen in de week van 14 t/m 18 maart hun baan heel even voor die van gastdocent. Als gastdocent leren ze de kinderen spelenderwijs alles over sparen, lenen en zakgeld.

Leren omgaan met geld
Meer dan ooit is het belangrijk dat kinderen nu al financieel bewuster worden gemaakt en dat de basis wordt gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Ook 28 medewerkers van Rabobank Bommelerwaard zullen op diverse scholen in de Bommelerwaard een gastles gaan verzorgen. Martijn van Wessel en Gerard van Mook gaan een gastles verzorgen op een basisschool in Kerkdriel. ‘Geld is tegenwoordig niet meer tastbaar. Door bankmedewerkers in de klas te halen die vertellen over geld, leren kinderen dat geld meer is dan alleen een bankpasje’, aldus Martijn.

Bank voor de klas
Bank voor de klas is het financiële gastlesprogramma georganiseerd door 14 banken tijdens de Week van het geld. Dit jaar hebben de banken als doelstelling om 4.500 gastlessen te geven tijdens de Week van het geld. Deze week heeft als doel kinderen te leren omgaan met geld. Praktische vragen als ‘wat is een bankpas’ en ‘wat is een bank eigenlijk?’ worden besproken. Ook wordt duidelijk hoe de kinderen hun wensen op het budget af kunnen stemmen, hoe reclame die wensen kan beïnvloeden, dat prijsvergelijken vaak loont, dat je door te werken meer geld te besteden hebt, hoe kinderen hun spaardoel kunnen bereiken en wat geld lenen en rente is.

Cash Quiz
‘De Cash Quiz spelen is leuk en leerzaam!’ vindt Cato (11 jaar). Cato heeft vanaf groep zes ieder jaar een gastles in de klas gekregen. Centraal in de gastles staat de Cash Quiz, een klassikaal teamspel dat speciaal is ontwikkeld in samenwerking met Zwijsen en Identity Games. Passend bij de leeftijd en belevingswereld van de kinderen en afgestemd op de leerdoelen van het Nibud. Dit jaar speelt presentatrice Dolores Leeuwin, bekend van TV-programma Klokhuis, de hoofdrol in de films die onderdeel uitmaken van de Cash Quiz. Zij gaat als onderzoeksjournalist op onderzoek uit om meer te weten te komen over hoe je nou verstandig omgaat met geld.

 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafť de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafť de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden