over ons | adverteren | sitemap | contact

Basisschoolkinderen krijgen gastles financiŽle educatie


Deel deze pagina

In het kader van het financieel gastlesprogramma 'Bank voor de klas' krijgen de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen tijdens de Week van het geld bezoek van diverse banken. Veel bankmedewerkers verruilen in de week van 14 t/m 18 maart hun baan heel even voor die van gastdocent. Als gastdocent leren ze de kinderen spelenderwijs alles over sparen, lenen en zakgeld.

Leren omgaan met geld
Meer dan ooit is het belangrijk dat kinderen nu al financieel bewuster worden gemaakt en dat de basis wordt gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Ook 28 medewerkers van Rabobank Bommelerwaard zullen op diverse scholen in de Bommelerwaard een gastles gaan verzorgen. Martijn van Wessel en Gerard van Mook gaan een gastles verzorgen op een basisschool in Kerkdriel. ‘Geld is tegenwoordig niet meer tastbaar. Door bankmedewerkers in de klas te halen die vertellen over geld, leren kinderen dat geld meer is dan alleen een bankpasje’, aldus Martijn.

Bank voor de klas
Bank voor de klas is het financiële gastlesprogramma georganiseerd door 14 banken tijdens de Week van het geld. Dit jaar hebben de banken als doelstelling om 4.500 gastlessen te geven tijdens de Week van het geld. Deze week heeft als doel kinderen te leren omgaan met geld. Praktische vragen als ‘wat is een bankpas’ en ‘wat is een bank eigenlijk?’ worden besproken. Ook wordt duidelijk hoe de kinderen hun wensen op het budget af kunnen stemmen, hoe reclame die wensen kan beïnvloeden, dat prijsvergelijken vaak loont, dat je door te werken meer geld te besteden hebt, hoe kinderen hun spaardoel kunnen bereiken en wat geld lenen en rente is.

Cash Quiz
‘De Cash Quiz spelen is leuk en leerzaam!’ vindt Cato (11 jaar). Cato heeft vanaf groep zes ieder jaar een gastles in de klas gekregen. Centraal in de gastles staat de Cash Quiz, een klassikaal teamspel dat speciaal is ontwikkeld in samenwerking met Zwijsen en Identity Games. Passend bij de leeftijd en belevingswereld van de kinderen en afgestemd op de leerdoelen van het Nibud. Dit jaar speelt presentatrice Dolores Leeuwin, bekend van TV-programma Klokhuis, de hoofdrol in de films die onderdeel uitmaken van de Cash Quiz. Zij gaat als onderzoeksjournalist op onderzoek uit om meer te weten te komen over hoe je nou verstandig omgaat met geld.

Datum
8 maart 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden