over ons | adverteren | sitemap | contact

Basisschool De Fonkelsteen viert 10-jarig bestaan met daverende show


Deel deze pagina

Vrijdag 27 september vierde Vernieuwingsschool de Fonkelsteen in Zaltbommel haar tienjarig bestaan. De zonnige dag begon swingend met een optreden van sambaband de Bommelero’s. Vervolgens gingen de kinderen zelf aan de slag. Tijdens diverse workshops maakte zij een reis om de wereld.

Muzikale voorstelling
In het begin nog een beetje onder de indruk van alles wat op ze afkomt, krijgen de kinderen al snel de smaak te pakken. Enthousiast en met geconcentreerde koppies worden alle ritmes, choreografieën en zangteksten ingestudeerd onder leiding van Band Event. Als om half twaalf vele (groot)ouders het prachtig versierde plein op komen, zijn de kinderen klaar om de aanwezigen te trakteren op een wervelende voorstelling. Spaanse dans en zang, ritmische Afrikaanse klanken, Braziliaanse en Russische dans wisselden elkaar af.

Buffet en Reuni
Na afloop was er een heerlijk buffet met wereldhapjes gemaakt door de ouders. Aansluitend vond er een reünie plaats in het eveneens gezellig versierde schoolgebouw dat onderdeel uitmaakt van brede school De Waluwe.

Ervaringsgericht onderwijs
Het werd een spetterende dag die helemaal past bij ervaringsgericht onderwijs.Zo had iedere (heterogene) groep van tevoren gewerkt aan “hun” land. De kinderen zochten er informatie over op, kregen er geschiedenis en aardrijkskunde les over en knutselden kunstige dingen van het betreffende land. Ook is er hard gewerkt aan een jubileumkrant.

Daverende show
Om tot een daverende show te komen was de betrokkenheid van ieder kind van groot belang en moest er goed worden samengewerkt. Dat ook de ouders actief betrokken zijn bij het reilen en zeilen van de school bleek onder meer uit het uitgebreide hapjesbuffet, de eigengemaakte decors en de aankleding van zowel het plein als het schoolgebouw.

Toekomst Fonkelsteen
Het betrokken team van de Fonkelsteen ziet de toekomst zonnig in. Na een moeilijke start, groeit en bloeit de school als nooit tevoren. Inmiddels weten ruim 90 kinderen uit de Bommelerwaard (en zelfs daarbuiten) de weg te vinden naar Ervaringsgericht Onderwijs. Leren en leven zijn in deze basisschool met elkaar vervlochten. Ook de komende jaren wil de school zich blijven ontwikkelen en een veilig en inspirerend onderdak bieden aan kinderen en hun ouders waarbij welbevinden, betrokkenheid en competenties als de belangrijkste peilers dienen.
Jessie Mulder en Jeanette van Haaften
Datum
30 september 2013

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden