over ons | adverteren | sitemap | contact

Basisschool De Fonkelsteen viert 10-jarig bestaan met daverende show


Deel deze pagina

Vrijdag 27 september vierde Vernieuwingsschool de Fonkelsteen in Zaltbommel haar tienjarig bestaan. De zonnige dag begon swingend met een optreden van sambaband de Bommelero’s. Vervolgens gingen de kinderen zelf aan de slag. Tijdens diverse workshops maakte zij een reis om de wereld.

Muzikale voorstelling
In het begin nog een beetje onder de indruk van alles wat op ze afkomt, krijgen de kinderen al snel de smaak te pakken. Enthousiast en met geconcentreerde koppies worden alle ritmes, choreografieën en zangteksten ingestudeerd onder leiding van Band Event. Als om half twaalf vele (groot)ouders het prachtig versierde plein op komen, zijn de kinderen klaar om de aanwezigen te trakteren op een wervelende voorstelling. Spaanse dans en zang, ritmische Afrikaanse klanken, Braziliaanse en Russische dans wisselden elkaar af.

Buffet en Reuni
Na afloop was er een heerlijk buffet met wereldhapjes gemaakt door de ouders. Aansluitend vond er een reünie plaats in het eveneens gezellig versierde schoolgebouw dat onderdeel uitmaakt van brede school De Waluwe.

Ervaringsgericht onderwijs
Het werd een spetterende dag die helemaal past bij ervaringsgericht onderwijs.Zo had iedere (heterogene) groep van tevoren gewerkt aan “hun” land. De kinderen zochten er informatie over op, kregen er geschiedenis en aardrijkskunde les over en knutselden kunstige dingen van het betreffende land. Ook is er hard gewerkt aan een jubileumkrant.

Daverende show
Om tot een daverende show te komen was de betrokkenheid van ieder kind van groot belang en moest er goed worden samengewerkt. Dat ook de ouders actief betrokken zijn bij het reilen en zeilen van de school bleek onder meer uit het uitgebreide hapjesbuffet, de eigengemaakte decors en de aankleding van zowel het plein als het schoolgebouw.

Toekomst Fonkelsteen
Het betrokken team van de Fonkelsteen ziet de toekomst zonnig in. Na een moeilijke start, groeit en bloeit de school als nooit tevoren. Inmiddels weten ruim 90 kinderen uit de Bommelerwaard (en zelfs daarbuiten) de weg te vinden naar Ervaringsgericht Onderwijs. Leren en leven zijn in deze basisschool met elkaar vervlochten. Ook de komende jaren wil de school zich blijven ontwikkelen en een veilig en inspirerend onderdak bieden aan kinderen en hun ouders waarbij welbevinden, betrokkenheid en competenties als de belangrijkste peilers dienen.
Jessie Mulder en Jeanette van Haaften
Datum
30 september 2013

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden