over ons | adverteren | sitemap | contact

Bas van het Schip uit Beesd is voorleeskampioen van Rivierenland


Deel deze pagina

Bas van Het Schip uit Beesd won de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd en mag zich daarmee voorleeskampioen van Rivierenland noemen. Hij mag mee naar de volgende rond op 9 april aanstaande in Arnhem.

Op woensdagmiddag 14 maart kwamen de acht regionale kampioenen van Rivierenland voor de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2018 in Zinder in Tiel voorlezen. Het is de 11-jarige Bas van het Schip uit Beesd die in de provinciale ronde gaat strijden voor een plek in de halve finale.

Bas, leerling van de Antoniussschool in Beesd, had een stoer verhaal uitgekozen. De titel van het boek was Mamma Mia Maffia. ‘Hij gebruikte zijn stem heel goed. Hij maakte er ook gebaren bij, maar op een manier die niet afleidde. Hij had ook een heel leuk slot bedacht. Bas eindigde het verhaal heel spannend, klapte vervolgens het boek dicht, terwijl iedereen graag wilden weten hoe het afliep.

De regiokampioenen
Dit jaar deden 69 scholen mee aan de Nationale Voorleeswedstrijd. Zij leverden elk een schoolkampioen voor één van de acht kwartfinales die in februari plaatsvonden.
- Regio Bommelerwaard - Sarah Reesinck
- Regio Culemborg - Tess van Dam
- Regio Druten - Madelief Kesseleer
- Regio Geldermalsen - Bas van Schip
- Regio Lingewaal - Sam Donker
- Regio Neder-Betuwe- Chardonnay Boers
- Regio Neerijnen - Iris Dekker
- Regio Tiel - Jil van der Vlerk

De provinciale en landelijke finale
De provinciale ronde op 9 april aanstaande in Arnhem moet de Gelderse kampioen opleveren voor de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De 12 provinciale kampioenen lezen ieder een fragment voor uit het door hen gekozen boek. De landelijke finale vindt plaats op woensdag 23 mei in de Schouwburg in Amstelveen. Foto’s van de kwartfinales zijn te bewonderen op de facebookpagina van Bibliotheek Rivierenland, voor meer informatie zie www.bibliotheekrivierenland.nl.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van de Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken en wordt financieel mogelijk gemaakt door de Stichting Lezen. De kwartfinales, halve finales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de openbare bibliotheken en de Provinciale Service Organisaties.
Datum
16 maart 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden