over ons | adverteren | sitemap | contact

Bas van het Schip uit Beesd is voorleeskampioen van Rivierenland


Deel deze pagina

Bas van Het Schip uit Beesd won de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd en mag zich daarmee voorleeskampioen van Rivierenland noemen. Hij mag mee naar de volgende rond op 9 april aanstaande in Arnhem.

Op woensdagmiddag 14 maart kwamen de acht regionale kampioenen van Rivierenland voor de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2018 in Zinder in Tiel voorlezen. Het is de 11-jarige Bas van het Schip uit Beesd die in de provinciale ronde gaat strijden voor een plek in de halve finale.

Bas, leerling van de Antoniussschool in Beesd, had een stoer verhaal uitgekozen. De titel van het boek was Mamma Mia Maffia. ‘Hij gebruikte zijn stem heel goed. Hij maakte er ook gebaren bij, maar op een manier die niet afleidde. Hij had ook een heel leuk slot bedacht. Bas eindigde het verhaal heel spannend, klapte vervolgens het boek dicht, terwijl iedereen graag wilden weten hoe het afliep.

De regiokampioenen
Dit jaar deden 69 scholen mee aan de Nationale Voorleeswedstrijd. Zij leverden elk een schoolkampioen voor één van de acht kwartfinales die in februari plaatsvonden.
- Regio Bommelerwaard - Sarah Reesinck
- Regio Culemborg - Tess van Dam
- Regio Druten - Madelief Kesseleer
- Regio Geldermalsen - Bas van Schip
- Regio Lingewaal - Sam Donker
- Regio Neder-Betuwe- Chardonnay Boers
- Regio Neerijnen - Iris Dekker
- Regio Tiel - Jil van der Vlerk

De provinciale en landelijke finale
De provinciale ronde op 9 april aanstaande in Arnhem moet de Gelderse kampioen opleveren voor de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De 12 provinciale kampioenen lezen ieder een fragment voor uit het door hen gekozen boek. De landelijke finale vindt plaats op woensdag 23 mei in de Schouwburg in Amstelveen. Foto’s van de kwartfinales zijn te bewonderen op de facebookpagina van Bibliotheek Rivierenland, voor meer informatie zie www.bibliotheekrivierenland.nl.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van de Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken en wordt financieel mogelijk gemaakt door de Stichting Lezen. De kwartfinales, halve finales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de openbare bibliotheken en de Provinciale Service Organisaties.
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden