over ons | adverteren | sitemap | contact

Ambtenaren Zaltbommel winnen Grote DigiTaalStrijd Rivierenland 2017


Deel deze pagina

Fotobijschrift: Ronald Giphart met het winnende team ‘Ik ken überhaupt maar 1 woord Duits’

ZALTBOMMEL - Team ‘Ik ken überhaupt maar 1 woord Duits’ kwam gisteravond als winnaar uit de bus in de Grote DigiTaalStrijd Rivierenland. Het team, bestaande uit de Bommelse gemeenteambtenaren Aniek van Dortmont, Jobbe van de Ven en Jessica Aarnink, haalde zowel op het onderdeel dictee, als in de digitale battle de hoogste score.

Neerijnen 2 en Geldermalsen 3
Team Heel Haaften Leest uit Neerijnen werd tweede en de derde plaats was voor Team Digitaalis uit Geldermalsen. De Grote DigiTaalstrijd is een ludieke battle voor het goede doel, die Bibliotheek Rivierenland en BIZ dit jaar samen voor het eerst organiseerden. In het ’s middags door Prinses Beatrix officieel in gebruik genomen cultuurgebouw Zinder beleefde een groep van ruim honderd man donderdagavond een spetterende finale.

Geen eitje
Gaby Lafeber (directeur van de Bibliotheek) en Roemer Daalderop (acteur/presentator) presenteerden deze spannende avond met medewerking van de vierkoppige jury, bestaande uit Paul Verploegen voorzitter raad van bestuur van Ziekenhuis Rivierenland, Gerco Buijk-Dijkstra, bestuurslid van Betuwe in Zaken, Niko Wiendels, wethouder van de gemeente Geldermalsen en schrijver Ronald Giphart, die de dictees van de Grote DigiTaalTijd verzorgd heeft. Was het dictee in de voorronde al geen eitje, ook het finale dictee leverde menige zucht op in de zaal. Daarna zetten de teams in de battle hun tanden in 20 pittige vragen over laaggeletterdheid, taal en digitale vaardigheden.

Prijzen
Diverse sponsoren werkten mee aan de prijzenpot van de Grote DigiTaalStrijd. De winnaars kregen en prachtig blinkende wisselbeker mee naar huis en wonnen als prijs een hotelovernachting inclusief ontbijt van Hotel Tiel Van der Valk. De teamleden van Heel Haaften Leest wonnen met hun tweede prijs ieder een theaterarrangement bij Schouwburg Agnietenhof en de leden van Team DigiTaalis ontvingen ieder een driejarig All-You-Can-Read abonnement inclusief een luxe KOBO e-reader van Bibliotheek Rivierenland. De Grande Finale in Zinder werd mede mogelijk gemaakt door de Dekker Groep uit IJzendoorn.

Voorrondes
Maar liefst 89 teams van 3 personen schreven zich in voor de voorrondes. Samen zorgden zij voor een opbrengst van € 7.890,-. Met dit geld gaat Bibliotheek Rivierenland de lokale bibliotheken voorzien van goed uitgeruste leerplekken voor laaggeletterden.

Leerplekken
Met de Grote DigiTaalStrijd vraagt Bibliotheek Rivierenland aandacht voor laaggeletterdheid. Daarnaast hebben de 17 particuliere teams, 51 non profit teams en 21 bedrijfsteams samen voor een opbrengst gezorgd van € 7.890,- . Met dit geld worden de Bibliotheken voorzien van speciale leerplekken waar laaggeletterden terecht kunnen om onder deskundige begeleiding aan hun vaardigheden te werken.

 
Uitgelicht
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden