over ons | adverteren | sitemap | contact

Ambtenaren Zaltbommel winnen Grote DigiTaalStrijd Rivierenland 2017


Deel deze pagina

Fotobijschrift: Ronald Giphart met het winnende team ‘Ik ken überhaupt maar 1 woord Duits’

ZALTBOMMEL - Team ‘Ik ken überhaupt maar 1 woord Duits’ kwam gisteravond als winnaar uit de bus in de Grote DigiTaalStrijd Rivierenland. Het team, bestaande uit de Bommelse gemeenteambtenaren Aniek van Dortmont, Jobbe van de Ven en Jessica Aarnink, haalde zowel op het onderdeel dictee, als in de digitale battle de hoogste score.

Neerijnen 2 en Geldermalsen 3
Team Heel Haaften Leest uit Neerijnen werd tweede en de derde plaats was voor Team Digitaalis uit Geldermalsen. De Grote DigiTaalstrijd is een ludieke battle voor het goede doel, die Bibliotheek Rivierenland en BIZ dit jaar samen voor het eerst organiseerden. In het ’s middags door Prinses Beatrix officieel in gebruik genomen cultuurgebouw Zinder beleefde een groep van ruim honderd man donderdagavond een spetterende finale.

Geen eitje
Gaby Lafeber (directeur van de Bibliotheek) en Roemer Daalderop (acteur/presentator) presenteerden deze spannende avond met medewerking van de vierkoppige jury, bestaande uit Paul Verploegen voorzitter raad van bestuur van Ziekenhuis Rivierenland, Gerco Buijk-Dijkstra, bestuurslid van Betuwe in Zaken, Niko Wiendels, wethouder van de gemeente Geldermalsen en schrijver Ronald Giphart, die de dictees van de Grote DigiTaalTijd verzorgd heeft. Was het dictee in de voorronde al geen eitje, ook het finale dictee leverde menige zucht op in de zaal. Daarna zetten de teams in de battle hun tanden in 20 pittige vragen over laaggeletterdheid, taal en digitale vaardigheden.

Prijzen
Diverse sponsoren werkten mee aan de prijzenpot van de Grote DigiTaalStrijd. De winnaars kregen en prachtig blinkende wisselbeker mee naar huis en wonnen als prijs een hotelovernachting inclusief ontbijt van Hotel Tiel Van der Valk. De teamleden van Heel Haaften Leest wonnen met hun tweede prijs ieder een theaterarrangement bij Schouwburg Agnietenhof en de leden van Team DigiTaalis ontvingen ieder een driejarig All-You-Can-Read abonnement inclusief een luxe KOBO e-reader van Bibliotheek Rivierenland. De Grande Finale in Zinder werd mede mogelijk gemaakt door de Dekker Groep uit IJzendoorn.

Voorrondes
Maar liefst 89 teams van 3 personen schreven zich in voor de voorrondes. Samen zorgden zij voor een opbrengst van € 7.890,-. Met dit geld gaat Bibliotheek Rivierenland de lokale bibliotheken voorzien van goed uitgeruste leerplekken voor laaggeletterden.

Leerplekken
Met de Grote DigiTaalStrijd vraagt Bibliotheek Rivierenland aandacht voor laaggeletterdheid. Daarnaast hebben de 17 particuliere teams, 51 non profit teams en 21 bedrijfsteams samen voor een opbrengst gezorgd van € 7.890,- . Met dit geld worden de Bibliotheken voorzien van speciale leerplekken waar laaggeletterden terecht kunnen om onder deskundige begeleiding aan hun vaardigheden te werken.

Datum
27 oktober 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden