bird
maandag 18 januari | 11.50 uur

Zonnepark Ketelsteeg krijgt drieduizend zonnepanelen

02-07-2020 08:50
uur
Ketelsteeg-1
• Wethouder Posthouwer onthulde woensdagmiddag het bouwbord.

ZALTBOMMEL – Aan de Ketelsteeg in Zaltbommel, op het terrein van de voormalige vuilstort, komen in september 3300 zonnepanelen. Het officiële startsein voor de aanleg van het zonnepark werd woensdagmiddag gegeven.

Wethouder Willem Posthouwer en directeur Erik Janssen van het bedrijf ‘Energie van Hollandsche Bodem’ onthulden het bouwbord. De 3300 zonnepanelen zijn samen goed voor een energieopbrengst van 1.631.150KWh. Dat staat gelijk aan het jaarlijkse energieverbruik van 590 huishoudens.

Wethouder Posthouwer van de gemeente Zaltbommel: “Wij zijn blij dit project een belangrijke bijdrage levert aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Zaltbommel.”

Augustus
Vanaf 1 augustus begint de daadwerkelijke aanleg van het zonnepark. In augustus wordt de grond klaargemaakt voor het plaatsen van de panelen. Denk aan het maaien en gelijk maken van de grond, bouwplaatsindeling, materialenindeling en het aanleggen van de panelen onderconstructie.

Plaatsen panelen
Op 1 september wordt het eerste paneel geplaatst. Het leggen van de 3300 panelen neemt ongeveer een maand in beslag. Daarna duurt het twee weken voordat het park ook daadwerkelijk wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. Het eerste huishouden kan op zijn vroegst op 15 oktober daadwerkelijk stroom ontvangen van het Zonnepark.

Participatie
Onderdeel van het project is participatie door inwoners. Geïnteresseerden, die zich hebben aangemeld bij EvHB krijgen bericht zodra de participatie start.

Tags

zonnepark ketelsteeg,energie van hollandsche bodem

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2