bird
donderdag 28 maart | 14.00 uur

Zoals de Waard was: Nieuw clubgebouw DSC (1971)

12-02-2021 11:30
uur
Door: Gerrit Verkuil
1971 Opening clubgebouw DSC-2
• Burgemeester J.J.A. van Gils verrichtte de officiële opening. (Foto: Archief Driels Museum)

KERKDRIEL - In Kerkdriel was men in februari 1971 volop in de weer om de bouw van de nieuwe club-accomodatie van voetbalclub DSC bij De Ipperakkeren af te ronden.

Het complex omvatte onder andere een kantine van zes bij elf meter, een bestuurskamer, een keuken, een kleedkamer met douche voor de scheidsrechter, vier grote kleedkamers met toiletten en douches evenals een magazijn.

Als DSC de bouw en de inrichting in zijn geheel had moeten laten uitvoeren, was de vereniging ongeveer 100.000 gulden kwijt geweest.

Dankzij de medewerking van zeer velen rustte er in het voorjaar van 1971 geen cent schuld meer op. Dat kwam niet alleen omdat een aantal vrijwilligers de handen uit de mouwen staken, maar vooral ook door de financiële steun. Zo schonk het gemeentebestuur van Maasdriel 24.950 gulden.

Omdat het complex geheel aan de eisen van de Nederlandse Sport Federatie voldeed stelde deze een bijdrage uit de sporttoto van 9800 gulden beschikbaar. Verder lieten meerdere Drielse bedrijven zich van hun beste zijde zien. Zij waren goed voor ongeveer 21.000 gulden voor materiaal en geld.

Op het verlanglijstje van DSC stonden verder nog een tribune voor de talrijke supporters, een geluidsinstallatie op het terrein en reclameborden langs het hoofdveld.

In februari 1971 werd vrijwel de laatste hand gelegd aan het nieuwe clubgebouw van de Kerkdrielse voetbalvereniging D.S.C. Het duurde nog tot augustus van dat jaar alvorens burgemeester J.J.A. van Gils de officiële opening verrichtte.

Foto: Archief Driels Museum

 

Tags

zoals de waard was,dsc