bird
dinsdag 26 september | 20.53 uur

Zo ziet het nacompetitieschema voor de Bommelerwaardse clubs eruit

07-06-2023 14:37
uur
Door: Marry Bouman
220523_HRCRKVSC-marco-LR
HRC'14-spelers lagen verslagen op de grond nadat de kampioenswedstrijd tegen RKVSC werd verloren. Archieffoto: Marco Oomen

BOMMELERWAARD - Vier clubs uit de Bommelerwaard strijden nog in de nacompetitie, met als inzet zowel lijfsbehoud als promotie. Een overzicht van de weg die de vier nacompetitieclubs nog hebben af te leggen tot ze hun doel hebben bereikt. 'We zitten echt in een flow.'

Nivo Sparta probeert eersteklasser te blijven, Alem behoudt graag de status van derdeklasser, BZC ’14 strijdt voor promotie naar de derde klasse en HRC ’14 wil volgend seizoen in de vierde klasse acteren.

Nivo Sparta speelde afgelopen zaterdag al in de eerste ronde en trof streekgenoot GRC 14. De Zaltbommelaren begonnen het toetje goed en plaatsten zich voor de tweede ronde. Het rekende voor meer dan 1000 toeschouwers - waarbij beide supporterskampen voor veel sfeer zorgden - kordaat af met streekgenoot GRC 14. Met 3-1 werd gezegevierd. 

Nivo Sparta
Trainer Niels Blom zag zijn team na tien seconden al wel op achterstand komen. "De snelste goal ooit, geloof ik." Maar zijn mannen lieten zich niet van de wijs brengen. Met kunst- en vliegwerk bleef GRC 14 een poos overeind maar de fusieclub uit Giessen en Rijswijk moest toch capituleren.

Dennis van Meurs en Frenk Schaap (2x) tekenden op het eigen sportpark De Watertoren in Zaltbommel voor de doelpunten. “We hebben dik en dikverdiend gewonnen”, vond trainer Blom. “Het had ook 7-1 kunnen zijn. Hoewel ik eerlijk moet zijn dat GRC ook op 0-2 had kunnen komen en dan zou het moeilijker zijn geweest.”
Zaterdag ontmoeten de Zaltbommelaren in de tweede ronde op eigen veld Arnemuiden, dat afgelopen zaterdag in de verlenging GJS wist te verschalken. Bij winst treft Nivo Sparta op neutraal terrein in de finale de winnaar van Oranje Wit-Zuidland. "Er is iemand van ons bij die wedstrijd in Dalem geweest, dus we weten enigszins hoe Arnemuiden speelt. Maar we gaan uit van ons eigen spel."

Hij vervolgt: "Het is simpel: het zijn gewoon drie finales. Drie weken geleden waren we nog ten dode opgeschreven maar stonden we vervolgens op. We zitten echt in een flow", aldus de Nivo Sparta-trainer die zijn team uit de laatste vijf wedstrijden dertien punten zag behalen.

Alem
Zondagderdeklasser Alem werd op de laatste speeldag definitief verwezen naar de herkansingspoule. De ploeg van trainer Ben Hoek speelde op zondag 21 mei voor het laatst een competitiewedstrijd en heeft dus alle tijd gehad om zich op te laden. “Onbegrijpelijk dat er zo’n tijd tussen zit”, vindt ook trainer Hoek de wijze waarop de nacompetitie wordt ingevuld. 

Tegenstander Ysselsteyn kent hij niet. “Ze hebben 25 punten gehaald zag ik. Het zal moeizaam worden. Maar mijn jongens zijn gemotiveerd. We zeggen ook altijd; 'opgeven doe je pas wanneer het gedaan is'. Ik hoop dat de ploeg hetzelfde kan brengen als tegen DSC en EVVC. Dan komt ’t goed”, aldus Hoek. 

Bij verlies degradeert Alem naar de vierde klasse. Bij winst wacht op 18 juni op neutraal terrein de finale tegen de winnaar van Constantia-RKVSO. De winnaar van de finale blijft derdeklasser. De verliezer degradeert.

BZC'14
Zaterdagvierdeklasser BZC ’14 - dat vrijgesteld was voor de eerste ronde - krijgt zaterdag in de tweede ronde SC Everstein op bezoek. Een tegenstander die afgelopen zaterdag aanschouwd kon worden toen het in de eerste ronde Haaften naar de vierde klasse verwees. De fusieclub weet dus wat er te wachten staat. Bij winst speelt de ploeg van trainer Lenard Weber volgende week de finale - op neutraal terrein - tegen de winnaar van Nieuwland-Alliance.

HRC'14
HRC ’14 beleefde een zuur competitie-einde. De kampioenswedstrijd tegen RKVSC werd verloren en daardoor werd de fusieclub verwezen naar de nacompetitie. Om in de vierde klasse te geraken moet HRC ’14 twee keer winnen.
Zondag in de eerste ronde krijgt de ploeg van trainer René van der Putten te maken met De Bocht ’80 uit Oirschot. "Ik ken onze tegenstander alleen van elf jaar geleden. Dus eigenlijk weet ik er niets van. Het is een open wedstrijd. Hopelijk hebben we de klap van de kampioenswedstrijd verwerkt. Ik denk het wel. Van een teleurstelling word je meestal ook sterker", reageert Van der Putten.

Hij is optimistisch. "Ik verwacht dat we met opgeheven hoofd zondag het veld kunnen verlaten." Bij winst speelt HRC ’14 op 18 juni op neutraal terrein tegen de winnaar van Gloria UC-SSS/SJO VITA. De winnaar daarvan mag zich volgend seizoen vierdeklasser noemen.

Tags

nacompetitie,amateurvoetbal,Nivo Sparta,vv Alem,BZC'14,HRC'14