bird
donderdag 28 maart | 13.35 uur

Zo ziet het nacompetitieprogramma van de regio-clubs eruit

09-06-2022 13:50
uur
Door: Marry Bouman
070622_HRC14LR-1
HRC'14 (blauw-zwart) verloor bij Wadenoijen, maar is toch verzekerd van nacompetitievoetbal. Foto: Gerald van Zanten

BOMMELERWAARD - Met het verstrijken van de laatste competitieronde is duidelijk welke Bommelerwaardse clubs zich mogen opmaken voor nacompetitievoetbal om promotie óf tegen degradatie. Zelfs op de laatste speeldag waren er nog verrassingen.

GVV’63 en HRC ’14 gaan zoals verwacht de nacompetitie in, maar Jan van Arckel mocht zich op het allerlaatste nippertje ook bij dit tweetal voegen. Droefheid is er in Aalst. De machine van Roda Boys/Bommelerwaard haperde in het laatste competitieduel (4-1 verlies bij EBOH) en daardoor kwamen de Aalstenaren helemaal met lege handen te staan.

Wisselend
Voor Roda Boys/Bommelerwaard waren de druiven zaterdagmiddag zuur. Het 4-1 verlies bij EBOH en de winst die De Zwerver behaalde op kampioen SVW, betekende dat de ploeg uit Kinderdijk op de ranglijst over de Aalstenaren heen wipt en daarmee de periode van SVW overneemt. En dus mogen niet de Aalstenaren, maar de Gorcummers proberen eersteklasser te worden. "Ja, die druiven zijn nog niet op", is de teleurstelling bij Jan van Grinsven, de scheidende trainer van Roda Boys, nog steeds erg voelbaar. "Tachtig procent van de spelers speelde tegen EBOH onder zijn kunnen. En waar het aan lag? Ik weet het niet. Was het de spanning of de druk? Ik kan er geen vinger achter krijgen."

Voor de voormalige sluitpost van FC Den Bosch was het ook in een ander opzicht zuur. Dit seizoen was zijn laatste kunstje als voetbaltrainer. Zoals bekend moet hij vanwege zijn fysieke gesteldheid een punt achter het trainerschap zetten. Graag had hij nog met een mooie prestatie in Aalst afscheid genomen. "We hebben een te wisselend seizoen gehad. We waren niet goed genoeg, blijkbaar. Helaas dus ook geen nacompetitie", luidt zijn conclusie. Voorlopig ambieert Van Grinsven (62) geen functie meer in het voetbalwereldje. "Maar zeg nooit nooit. Ik ga voorlopig alleen maar naar voetbal kijken. Bij mijn zoon en bij mijn schoonzoon. Daarnaast zal ik wat meer de fiets pakken. Ja, elektrisch maar die kun je ook heel zwaar zetten", zegt hij met een glimlach. De inwoner van Sint-Michielsgestel zal nog wel in de regio zijn gezicht laten zien, zegt hij. "Natuurlijk ga ik wel een keer bij Roda Boys kijken.”

Teruggevallen
Terwijl ze in Aalst de wonden likken, begint in Gameren voor GVV ’63 de nacompetitie zaterdag thuis tegen Dilettant uit Krimpen aan de Lek. GVV ’63-trainer Pascal Rijkers weet niet zo gek veel van de opponent die in 3C de tweede periode opeiste, maar vervolgens ver terugviel en op de achtste plaats eindigde. "Ik heb gezien dat Dilettant op het laatst niet veel punten heeft gehaald. Ze zijn ver teruggevallen, maar de wedstrijden in de nacompetitie staan weer op zichzelf. Ik verwacht een fysieke en pittige tegenstander met spelers die wat ‘gebekter’ zijn dan mijn jongens." Bij winst wacht GVV ’63 een week later de winnaar van Arkel-BLC.

Kansen
Opgewekte gezichten ook bij HRC ’14. Tien wedstrijden geleden hadden ze bij de Hurwenen Rossum Combinatie geen enkele kijk op nacompetitie. "Niemand had verwacht dat we dit zouden halen", vertelt trainer René van der Putten maandagmiddag, direct na afloop van het met 4-0 verloren duel met Wadenoijen. Daardoor greep laatstgenoemde op de laatste competitiedag in 5G de titel. Het verlies had voor HRC ’14 geen gevolgen. Als nummer vier waren ze al verzekerd van het toetje. 

Van der Putten is trots op zijn manschappen. In een tweeluik met MVC uit De Mortel, de nummer twee uit 5E, mag de fusieclub uit Hurwenen/Rossum proberen vierdeklasser te worden. "Het wordt niet gemakkelijk. Onze tegenstander heeft een geweldig doelsaldo, heb ik gezien. Promotie voor ons is nog geen must. Natuurlijk willen we dat wel, maar als het deze keer niet lukt zie ik kansen voor volgend seizoen of het seizoen erop. We hebben immers een heel jonge selectie." De winnaar over twee wedstrijden promoveert direct naar de vierde klasse.

Verdienen
Jan van Arckel moest maandagmiddag zelf winnen van MEC ’07 en hopen op een misstap van SC Elshout. Dat alles geschiedde, waardoor de ploeg uit Ammerzoden de vierde plaats mocht claimen die goed is voor een nacompetitieplek. Feest dus bij de Jantjes. "Over het hele seizoen gezien denk ik dat we het verdienen", was trainer Giel Goesten maandagavond opgetogen. "Je gaat vandaag wel naar het voetbalveld met de gedachte dat het mee moet zitten. Maar het is gelukt. Heel blij mee." Komende zondag neemt Jan van Arckel het in Berlicum op tegen BMC. "Ik denk dat BMC banger voor ons is dan wij voor hen", grijnst Goesten. Bij verlies is Jan van Arckel gelijk uitgeschakeld.

Tags

nacompetitie