bird
donderdag 25 april | 16.44 uur

Zilver voor schermster Sophie uit Hurwenen

23-09-2021 10:43
uur
sophie2
• Sophie Reesinck en Luca Van Grinsven die tegen elkaar om zilver en goud streden in de finale van de dames cadetten. (foto: Aangeleverd)

HURWENEN/DEN BOSCH – Schermster Sophie Reesinck uit Hurwenen heeft afgelopen week zilver behaald op het Nederlands Jeugdkampioenschap Schermen in Alkmaar.

Sophie kwam voor Schermclub Den Bosch uit bij de dames Cadetten. In de finale verloor zij van haar clubgenoot Luca van Grinsven die er met het goud vandoor ging.

Meer prijzen
Ook drie andere leden van de club vielen in de prijzen.

Finn Pieters won goud bij de jongens Benjamins, Kyano Pieters oogstte zilver bij de jongens Pupillen en Konrad Veenenbos ten slotte won goud bij de Heren Cadetten.

Net naast
Jeugdtrainster Cheryl de Jong is bijzonder trots op de prestaties van de jeugdleden en laat weten dat er ook nog veel jonge leden van de schermclub net naast de medailles grepen, maar ook heel hoog eindigden op de ranglijsten.

Toekomst
Eerder leverde de Schermclub al de olympische schermer Bas Verwijlen af die Nederland dit jaar voor de vierde keer op de olympische spelen vertegenwoordigde. De huidige Bossche kweekvijver belooft nog veel moois voor de toekomst, ook dankzij de voortdurende aanwas van nieuwe leden.

 

Tags

Sophie Reesinck,schermclub den bosch