bird
donderdag 25 april | 18.19 uur

Zeven medailles voor middenbouwturnsters Hamarithi

13-03-2023 12:06
uur
Door: Martin van Hemert
130323_Hamarithidrie
Selina (brons 5e plaats), Ninthe (zilver) en Xanthi (brons). Foto: aangeleverd

AALST/CULEMBORG - Zeven middenbouwturnsters van Hamarithi hebben een medaille behaald tijdens de tweede voorwedstrijd, die in Culemborg werd gehouden. Namens Hamarithi turnden er twaalf turnsters mee.

De dag startte met Charlotte van Boggelen en Anna Biesheuvel bij de pupillen 2 niveau 5. Charlotte startte met een nieuwe brugoefening, maar door een extra tussenzwaai leverde dit nog niet de gewenste punten op. Op sprong was zij de beste met 13,850 punten. Met een monsterscore op de vloer wist zij het goud nipt te veroveren. Anna is nog herstellende van ziekte en turnde daarom twee toestellen.

(Tekst loopt door onder de foto)


Bij de pupillen 1 niveau 6 turnden Selina Geers, Xanthi Kagiorgis en Ninthe van Driel mee. Ninthe behaalde van alle turnsters de hoogste score (11,600). Xanthi sprong sterk en wist hier juist de hoogste score te pakken (13,150). Ook op vloer was zij de beste. Ninthe ontving het zilver, Xanthi eindigde met brons en Selina wist ondanks twee vallen van de balk nog de vijfde plaats-medaille te pakken.
Romy Mans, Lieke van der Meijden en Femke van den Berg mochten in actie komen bij de pupillen 1 niveau 5. Femke turnde naar zilver, Romy werd zevende en Lieke 16e.

Knieblessure
Als laatste lieten de niveau 4 turnsters zien wat ze waard zijn. Fenne Duijzer haalde de tweede score op balk met 12,400, maar ook haar vloeroefening was erg goed. Ze werd derde. Evy van Hemert haalde een van de hogere scores op de sprong en vloer. Ze werd vijfde en kreeg een mooie medaille voor het grote deelnemersveld. Lisa den Tek komt terug na een knieblessure. Ze haalde al mooie cijfers op sprong en balk en eindigde als 17e. Aida de Bijl turnde allround in de middenmoot mee en eindigde 19e.

Binnenkort hoort Hamarithi wie welke toestelfinales en individuele meerkampfinales heeft gehaald.

Tags

Hamarithi,medailles,middenbouw