bird
zaterdag 20 april | 02.41 uur

Zaterdag 10 juni Zeemanskorenfestival in Zaltbommel

07-06-2023 07:00
uur
zeemanskorenfestival_zeemanskoor1
Twaalf zeemanskoren treden aanstaande zaterdag op in de binnenstad. (archieffoto: Binnenstadsfonds)

ZALTBOMMEL - Op vier verschillende podia in de oude binnenstad van Zaltbommel laten twaalf visserskoren de hele dag van zich horen. De dag start met een gezamenlijk optreden om 12:00 uur en wordt aan het eind van de dag, rond 17:30 uur ook weer gezamenlijk afgesloten.

Het is voor de negende keer dat het Zeemanskorenfestival in Zaltbommel gehouden wordt. De organisatie is in handen van een afvaardiging van ’t Hèmerts Visserskoor, Loopend Tuygh en het Waardenburgs Visserskoor. Zij doen dit al jaren met veel plezier en worden hiervoor financieel gesteund door de ondernemers. De laatste jaren wordt tijdens het evenement een Brocantemarkt georganiseerd en vindt bij sommige winkels ook een verkoop van restanten plaats.

Vier locaties
De optredens vinden plaats op vier verschillende locaties: op het plein aan de Waalkade, in de Waterstraat, op de Markt en in de Gasthuiskapel, die elk jaar weer uitblinkt door de prachtige akoestiek.

Deelnemers
De deelnemende koren zijn: Dongens Smartlappenkoor uit Dongen; Gèreweg uit Kerkdriel; Waardenburgs Visserskoor; Koor Amor uit Den Bosch; De Ketelbinken uit Kampen; Shantykoor Loopend Tuygh uit Zaltbommel; Het Viswijvenkoor uit Woudrichem; Recht zo die Gaat uit Raamsdonkveer; Voor Anker uit Veenendaal; Arkels Visserskoor uit Arkel; ’t Hèmerts Visserskoor uit Nederhemert en De Noorderdiva’s uit Den Bosch.

Aardbeien
Tijdens het festival delen vrijwilligers van Tourist Info Bommelerwaard vanaf 11:00 uur gratis aardbeien uit aan het publiek. De aardbeien zijn beschikbaar gesteld door Veiling Zaltbommel.

Brocantemarkt
Ook is er in de binnenstad een Brocantemarkt en hebben veel ondernemers een kraam met koopjes voor hun winkel staan.

Het team van BWG TV is ook op het festival aanwezig om een sfeerreportage te maken. Deze is volgende week te zien op deze website. 

Kijk voor het volledige programma op: www.zf-z.nl

 

 

 

Tags

zeemanskoren festival