bird
vrijdag 19 april | 20.45 uur

Zaltbommelse ondernemers slaken noodkreet, ‘omdat het water aan de lippen staat’

13-01-2022 09:53
uur
Door: Martin van Hemert
130122_BinnenstadZaltbommel-1
• De binnenstad van Zaltbommel is dezer dagen nagenoeg uitgestorven. Foto: Bommelerwaardgids

ZALTBOMMEL – Zaltbommelse ondernemers hebben woensdag een brief naar burgemeester Pieter van Maaren gestuurd om te benadrukken hoe zwaar zij het hebben in de huidige lockdown.

De ondernemers Winkelcentrum Portage & Binnenstadsfonds Zaltbommel pleiten in de brief onder meer voor de heropening van de zogeheten niet-essentiële winkels en hopen dat de burgemeester hun situatie onder de aandacht brengt in het veiligheidsberaad, dat donderdag plaatsvindt.

Die is volgens de ondernemers namelijk zeer nijpend: “Wij maken ons ernstig zorgen over de gevolgen van deze derde lockdown. De opeenstapeling van economische en financiële effecten is voor velen intussen zo groot geworden dat sluiting of faillissement aanstaande is. Het resultaat hiervan is minder aantrekkelijke winkelcentra, leegstand van winkels, verpaupering van winkelcentra maar bovenal forse emotionele en persoonlijke schade van de ondernemer die met al die maatregelen compleet de vernieling in worden gewerkt”, zo valt in de brief te lezen.

Maximale druk
Behalve het heropenen van de niet-essentiële winkels wordt er ook gevraagd om geen toezicht of handhaving te sturen naar ondernemers, ‘maar een hulpverlener met een luisterend oor’. “Let wel, wij vragen u niet om uw toestemming om massaal de wet te overtreden, maar om betere ondersteuning voor ALLE ondernemers die het nodig hebben, en maximale druk uit te oefenen op het kabinet om vanaf zaterdag alle winkels toestemming te geven om op een veilige manier weer open te gaan”, aldus de ondernemers.

Tags

Burgemeester Pieter van Maaren,noodkreet