bird
donderdag 18 april | 20.04 uur

Zaltbommel krijgt vijftien ‘tiny houses’

21-07-2020 16:05
uur
Door: Britta Alink
tinyhouseklein-2
• Voorbeeld van het interieur van een 'tiny house'. (Foto: Adobe Stock)

ZALTBOMMEL – De plannen voor Beersteeg-West in Zaltbommel krijgen steeds meer vorm. Er komen vijftien ‘tiny houses’ oftewel kleine huizen, de hospice krijgt rust en ruimte en in het weiland komt de mogelijkheid om tijdelijk te parkeren.

“Ik ben blij dat we nu een conceptvisie hebben”, zegt wethouder Gijs van Leeuwen. In de visie houdt de gemeente zoveel mogelijk rekening met de kwaliteiten van het gebied.

Groen
De grote bomen, de waterrijke omgeving en een deel van het ruige gebied van bramenstruiken en gras blijven behouden. Door de kleine huizen niet tegen elkaar aan te zetten, blijft de openheid in het gebied behouden en blijft de omgeving groen.

Natuurlijke uitstraling
“De kleine huizen krijgen een hoogwaardige afwerking, een natuurlijke uitstraling en ze worden gemaakt van natuurlijke materialen”, schrijft het college van burgemeester en wethouders in een informatienota aan de gemeenteraad.

40 vierkante meter
De woningen worden maximaal 40 vierkante meter groot en krijgen een inhoud van maximaal 150 kuub. “Deze huizen zijn bedoeld voor mensen die teveel verdienen om een sociale huurwoning te krijgen en te weinig om een woning te kopen”, licht Van Leeuwen toe.

Niet uitbouwen
Het is de toekomstige bewoners niet toegestaan om de huizen uit te bouwen. Het is de bedoeling dat ze altijd voor de doelgroep bereikbaar blijven, dus dat ze in de toekomst op ongeveer hetzelfde prijsniveau blijven. Een deel van de kleine huizen is huur, het andere deel koop.

Parkeerterrein
Op het weiland in Beersteeg-West wordt een afsluitbaar parkeerterrein ingericht. Hier komen extra parkeerplaatsen, die tijdelijk te gebruiken zijn bijvoorbeeld tijdens hoog water of bij evenementen.

De ontwikkelingsvisie Beersteeg-West is op dit moment openbaar. In het najaar buigen college en raad zich over de stedenbouwkundige visie. In 2021 volgen de procedures. De daadwerkelijke bouw staat gepland in 2022.

Tags

beersteeg,tiny houses,beersteeg zaltbommel