bird
woensdag 05 oktober | 04.29 uur

Zaltbommel in actie voor statiegeld op blikjes

13-01-2021 14:00
uur
Gemeente Zaltbommel Poster
Foto: gemeente Zaltbommel

ZALTBOMMEL – Gemeente Zaltbommel lanceert samen met 140 andere gemeenten, bedrijven en organisaties de campagne ‘Statiegeld op blikjess? Yes We Can!’ van de Statiegeldalliantie.

Op 1 juli van dit jaar wordt statiegeld op kleine plastic flesjes ingevoerd. Maar de regering wil pas in het najaar een besluit nemen over het invoeren van statiegeld op drankblikjes. De gemeente Zaltbommel en de overige deelnemers aan de Yes We Can!-campagne willen dat de regering dat besluit al eerder neemt.

Milieuvervuiling
Volgens wethouder Willem Posthouwer stijgt het aantal blikje dat gevonden wordt in de natuur. “Die blikjes zorgen voor milieuvervuiling, zieke dieren, verlies van waardevolle grondstoffen, ergernis en hoge opruimkosten”, zegt hij. “Statiegeld is een bewezen oplossing om dit probleem tegen te gaan. De politieke wil voor statiegeld op blikjes is er ook. De wetgeving ligt klaar. Daarnaast willen steeds meer bedrijven snel duidelijkheid voor de nodige investeringen. Statiegeld op blikjes is onvermijdelijk. Er is gewoon geen reden om nog langer te wachten.”

Maasdriel
De gemeente Maasdriel heeft zich een aantal jaren geleden ook aangesloten bij de Statiegeldalliantie

 

Tags

statiegeldalliantie,statiegeld op blikjes