bird
zaterdag 20 april | 17.21 uur

Woningbouw Alem krijgt groen licht

21-07-2021 11:34
uur
Door: Marlou van Dijk
Alem
Zicht op Alem (Foto: Bommelerwaardgids)

ALEM – Het licht staat op groen om in Alem 40 woningen te kunnen gaan bouwen. De volgende stap is nu de uitwerking van het stedenbouwkundig plan.

Groen licht
In Alem zijn de benodigde gronden aangrenzend aan de Meerenstraat in het bezit van de ontwikkelaar Van Wanrooij Projectontwikkeling B.V. De contracten zijn door alle betrokken partijen getekend en er zal gestart worden met de uitwerking van het stedenbouwkundig plan.

Geduld beloond
De inwoners van Alem hebben er lang op moeten wachten, maar nu is het zover. Wethouder Peter de Vries is blij voor de hen: “Wij hebben ons de afgelopen jaren enorm ingespannen om woningbouw in Alem mogelijk te maken.”  Bij de Alemers is het geduld behoorlijk op de proef gesteld. “Ik ben dan ook ontzettend blij dat we dat geduld nu kunnen belonen met de bouw van 40 woningen. We hebben er altijd 100% vertrouwen in gehouden dat we ook voor Alem gaan bouwen.”

Snel aan de slag
De gemeente heeft ondertussen met de ontwikkelaar achter de schermen hard verder gewerkt aan de plannen, zodat ze zo snel mogelijk aan de slag kunnen nu handtekeningen zijn gezet. “Uiteraard houden we bij het maken van de plannen rekening met de verschillende behoeften als het gaat om het woningtype en de prijs van de woningen”, aldus wethouder Peter de Vries.

Tags

Woningbouw Alem