bird
woensdag 02 december | 00.40 uur

Wintersportlodge Dukdalf nog even niet open voor publiek

19-10-2020 10:20
uur
Door: Britta Alink
dukdalf-2
• Eigenaar Jeroen van Doorn naast de gerestaureerde skiliftcabine. (Foto: Koen Vandenput))

KERKDRIEL - Voor de tweede keer dit jaar zien horeca-ondernemers zich geconfronteerd met tijdelijke sluiting van hun bedrijf vanwege corona. Ook voor Jeroen van Doorn van restaurant Dukdalf is dat weer flink slikken.

Dit voorjaar heeft Dukdalf het nieuwe terras geopend; veel groter dan het was, met een ruime bar in het midden en met een schuifdak, zodat de gasten ook bij minder goed weer gewoon op hun plek kunnen blijven zitten.

Lockdown
Toen die grote verbouwing klaar was, werd de lockdown afgekondigd. Op Tweede Pinksterdag mocht het restaurant weer open. "We hadden ons daar heel goed op voorbereid", vertelt Jeroen. "Op maat gemaakte spatschermen tussen de tafels, overal is 1,5 meter afstand mogelijk, alle medewerkers dragen mondkapjes en we geven onze gasten ook een mondkapje."

Plan voor de winter
Al in die drukke, warme zomermaanden ging Jeroen plannen maken voor de winter. Want nu het terras helemaal overdekt is en goed verwarmd kan worden, wil hij het hele jaar door volop aan de slag.

Warme wintersportlodge
Zo ontwikkelde hij het plan om het terrasgedeelte in te richten als warme wintersportlodge. Hij kocht een ouderwetse skiliftcabine uit 1967 en liet die helemaal opknappen. Er werden twee cabins gemaakt en de bar werd betimmerd, zodat de lodge-sfeer optimaal werd. 

Wildavonden
"We wilden ook dit jaar de wild-avonden organiseren", vertelt Jeroen. "Die avonden waren al uitverkocht." Ook waren er plannen voor avonden met livemuziek en voor een cocktailavond met lokale dj's. "Alles compleet coronaproof", benadrukt Jeroen. Al die mooie plannen zijn nu even geparkeerd.

Gouden team
De nieuwe gedwongen sluiting doet pijn. "Maar ik heb hier een gouden team, samen komen we er sterker uit", aldus de ondernemer.

Maaltijdboxen
Dukdalf richt zich nu weer op de maaltijdboxen. Gasten kunnen kiezen uit twee varianten, de basisbox en de luxebox, waarmee ze 'thuis uit eten' kunnen. "Het zijn verrassingsboxen met een uitgebreide beschrijving over het bereiden van de gerechten", vertelt Jeroen.

Tags

restaurant dukdalf,jeroen van doorn

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2