bird
vrijdag 19 april | 05.20 uur

Wijkagent leest voor in de klas

12-10-2021 09:03
uur
Wijkagent leest voor in de klas 2021-1
• Wijkagent Hendrik Rietstra las voor in kader van de Kinderboekenweek. (foto: aangeleverd)

ZALTBOMMEL – Wijkagent Hendrik Rietstra heeft vorige week voorgelezen bij groep 4, 5 en 8 van De Walsprong. Hij deed dat in het kader van de Kinderboekenweek.

Thema van de Kinderboekenweek is ‘Worden wat je wil’. Naast de wijkagent, die in uniform kwam voorlezen, kwam Roos ten Herkel, senior verpleegkundige bij UMC in Utrecht ook in ziekenhuiskleding. Daniëlle Duijzer, bouwcoördinator onderbouw en leerkrachtondersteuner op De Walsprong.

Tot leven
“Doordat de gastlezers in hun werkuniform kwamen voorlezen, kwam het thema tot leven”, vertelt Daniëlle Duijzer, bouwcoördinator onderbouw en leerkrachtondersteuner. “Zij hebben aan de leerlingen kunnen bevestigen dat lezen niet alleen heel leuk is, maar ook belangrijk is voor in je werk later.”

Koppeling
Op De Walsprong wordt het lezen en voorlezen het hele jaar door gestimuleerd. “Het thema ‘Worden wat je wil’ spreekt de kinderen enorm aan, bijna ieder kind denkt er wel over na wat hij/zij worden wil. Hierdoor kunnen we eenvoudig een koppeling maken tussen beroepen en kunnen lezen”, vertelt Daniëlle Duijzer. “We begeleiden en stimuleren leerlingen in hun ontwikkeling en vertellen hen dat iedereen kan worden waar hij of zij van droomt. Tijdens de Kinderboekenweek willen we benadrukken dat het voor ieder beroep belangrijk is om te kunnen lezen, maar dat lezen vooral ook erg leuk is. Zo moet een kapper informatie over haarproducten kunnen lezen, een piloot de vluchtinformatie en een kok de recepten.”

Samen lezen
Om de leerlingen tot lezen aan te sporen beschikt de school in deze periode over een pakket theater-leesboeken, waaruit de leerlingen om de beurt kunnen lezen. Doordat ze samen uit een boek lezen, hebben ze veel plezier. Daarnaast was de leescoach van Bibliotheek Rivierenland in alle groepen te gast om het lezen te stimuleren. 

 

Tags

de walsprong,hendrik rietstra,kinderboekenweek