bird
zaterdag 20 april | 07.55 uur

Wethouder Bouchtaoui: ‘Ik ga naar de inwoners toe’

16-06-2022 22:52
uur
Door: Britta Alink
collegezaltbommel-1
Vlnr: Wouter Abee, Willem Posthouwer, Pieter van Maaren, Kees Zondag, Gijs van Leeuwen, Karima Bouchtaoui. (foto: André Dieterman)

ZALTBOMMEL – De nieuwe wethouder Karima Bouchtaoui is donderdagavond samen met haar drie collega-wethouders beëdigd.

“Ik sta open voor het brede geluid in de samenleving”, aldus Bouchtaoui tijdens haar introductiespeech. “Ik sta bekend om werken met een koel hoofd en een warm hart.”

Partij-onafhankelijk
De nieuwe wethouder is de vierde wethouder van Zaltbommel naast Gijs van Leeuwen van SGP, Kees Zondag van ZVV en Willem Posthouwer van VVD. Ze is geboren in Utrecht, woont in Rotterdam en komt in het college als ‘partij-onafhankelijk wethouder’ hoewel ze lid is van de VVD.

Sociaal Domein
De portefeuilles van de wethouders zijn nog niet helemaal definitief, maar Bouchtaoui liet donderdagavond doorschemeren dat zij zich de komende vier jaar gaat ontfermen over het Sociaal Domein. “Sociale zaken, onderwijs, minimabeleid, de WMO. Het ligt me aan het hart”, zei ze. “Ik hoop op een rechtvaardige en kansrijke samenleving, waar niemand aan de kant staat.”

Stille armoede
Bouchtaoui reageerde daarmee op een vraag van Frits van der Schans (GroenLinks) over hoe de nieuwe wethouder om wil gaan met ‘stille armoede. “Dat is een uitdaging”, aldus Bouchtaoui. “Ik kan daar niet voor wegkijken. We hebben het over energie-armoede of het niet kunnen meedoen met bijvoorbeeld evenementen. Ik wil naar de bewoners toe om er over te praten, het is een lastig onderwerp en een groot taboe.”

Nevenfuncties
Bouchtaoui heeft nogal wat nevenfuncties. Voor Hein de Kort (CDA) reden om te vragen hoe zij dat gaat combineren met haar wethouderschap in Zaltbommel. “Ja, ik ben een bezig bijtje”, aldus Bouchtaoui. “Maar mijn hoofdzaak is wethouder zijn. Ik doe mijn nevenfuncties met heel veel liefde, maar het zal nooit ten koste gaan van het wethouderschap.”

Mannen
Fractievoorzitter Elke Smulders van D66 wilde nog weten hoe Boutchaoui zich denkt staande te houden in het college dat nu uit mannen bestaat. “Ik sta mijn mannetje”, grapte de nieuwe wethouder. “Ik heb nu vooral warmte, nieuwsgierigheid en humor ervaren. En na achttien jaar werken in Rotterdam heb ik wel geleerd stevig in mijn schoenen te staan. Ik ben een zakelijk wethouder, dat jasje past mij goed.”

Voorlopige portefeuilleverdeling
De voorlopige portefeuilleverdeling van het nieuwe college ziet er als volgt uit:

  • Pieter van Maaren: Burgemeester, Integrale handhaving Openbare orde en veiligheid bevolking. 
  • Kees Zondag: Financiën, Gebiedsgericht werken en Sport. 1e loco burgemeester.
  • Karima Bouchtaoui: Zorg, Werk en inkomen, Welzijn en Onderwijs. 2e loco burgemeester
  • Gijs van Leeuwen: Wonen, Cultuurhistorie, Ruimtelijke ontwikkeling en Openbare ruimte. 3e loco burgemeester
  • Willem Posthouwer: Duurzaamheid, Economie, Verkeer, Cultuur en Recreatie. 4e loco burgemeester
  • Wouter Abee: Gemeentesecretaris en algemeen directeur. 

Tags

karima bouchtaoui,college zaltbommel