bird
maandag 11 december | 13.15 uur

Wereldwinkel geeft cheque aan Wielewaal

28-05-2020 00:00
uur
streek-3-big

ZALTBOMMEL – Wereldwinkel Zaltbommel heeft afgelopen week een cheque overhandigd aan de activiteitencommissie van De Wielewaal.

Vereniging Wereldwinkel heeft meer dan veertig jaar solidariteit gepropageerd met de landen in de derde wereld. Door de verkoop van producten uit die landen werd een bijdrage geleverd aan hun marktaandeel in onze welvaart.

Verschillende locaties
In Zaltbommel was de Wereldwinkel op verschillende locaties gevestigd, van de Waterstraat naar de Boschstraat, via de Markt naar de Gamerschestraat.

Niet meer rendabel
Vorig jaar zijn de deuren definitief gesloten, omdat het voeren van een winkel niet meer rendabel was. Dat komt onder andere doordat de belangstelling voor derdewereld producten daalde. Ook zijn veel producten tegenwoordig in reguliere supermarkten verkrijgbaar. Daarnaast kampte de organisatie met een tekort aan vrijwilligers.

Bedrag over
Bij de sluiting van de winkel in de Gamerschestraat bleek er nog een behoorlijk bedrag over. Besloten werd dat geld te verdelen over verschillende goede doelen in Zaltbommel. De activiteitencommissie van De Wielewaal is er daar een van.

Op de foto vlnr: Corinda Wijgerse van BrabantZorg, Ad van de Giessen, voorzitter van de Wereldwinkel en Ada van der Pol, penningmeester.

Tags

Zaltbommel,streekleven,cheque,Wielewaal,wereldwinkel,bommelerwaardgids,bommelerwaard

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie