bird
vrijdag 29 maart | 00.41 uur

Warm onthaal voor Peter Rehwinkel in Zaltbommel

24-09-2021 15:31
uur
Door: Rein van Willigen
amalia-1
• Peter Rehwinkel overhandigde het eerste gesigneerde exemplaar van zijn boek aan burgemeester Pieter van Maaren. (foto: Rein van Willigen)

ZALTBOMMEL - Zaltbommels oud-burgemeester en Koninklijk Huis-deskundige Peter Rehwinkel kwam vrijdag speciaal naar boekwinkel Bruna Zaltbommel om zijn nieuwste boek 'Amalia de plicht roept' aan burgemeester Pieter van Maaren te overhandigen. Hij kreeg een warm onthaal.

De ruim veertig aanwezigen trakteerde Rehwinkel op een interessant stukje Oranje-geschiedenis. 

Ontroerd
Na een hectische start van zijn dag, zo gaf de auteur geëmotioneerd toe, was hij ontroerd te zijn, zíjn Zaltbommel vanaf de Martinus Nijhoff terug te zien. "Ook moest ik mijn ontroering wegslikken toen ik al deze aanwezigen, uit ondermeer Nederhemert, uit Kerkwijk en uit Zaltbommel, weer zag. Ik kan niet ontkennen een beetje heimwee te hebben", vertelde Rehwinkel tijdens het signeren. 

Persoonlijke opdracht
De groeiende rij wachtenden zien hun boek met een zeer persoonlijke opdracht verrijkt. 

Mark Rutte
Maandagochtend ontvangt demissionair minister-president Mark Rutte in zijn Haags Torentje officieel het eerste exemplaar uit handen van Peter Rehwinkel.  Waarop burgemeester Van Maaren trots meldt: "Ik ben de allereerste burgemeester die het boek krijgt. Ik ga het zeer zeker lezen." 

"Ik hoop ooit weer burgemeester in een gemeente als Zaltbommel te worden," aldus Rehwinkel.

Peter Rehwinkel, tot voor kort interim-burgemeester in Bergen (N.H), loopt over enkele weken met het televisieprogramma Blauw Bloed de route van de Oranje-geschiedenis opnieuw. 

Tags

peter rehwinkel,amalia de plicht roept,pieter van maaren