bird
zaterdag 20 april | 08.50 uur

Vuurwapen gevonden bij grote politiecontrole in Hedel

23-05-2021 10:25
uur
Politie de Groot Hedel 10-1
• Tientallen agenten werkten mee aan de controle. (Foto's Bart Meesters)

HEDEL – Net als vorige week heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een grote controle gehouden langs de A2.

Een verdachte, een 25-jarige man uit Den Bosch is aangehouden omdat hij een vuurwapen bij zich had. Zijn auto is afgesleept voor verder onderzoek. Verder werden een wapenstok, een mes en een kleine hoeveelheid hennep in beslaggenomen.

De Groot
De controle begon rond half elf bij de afslag, vlak bij fruitbedrijf De Groot. Aanleiding voor de grote controles is de afpersing van het fruitbedrijf.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Elke auto
Tientallen agenten waren met meerdere voertuigen bij de controle aanwezig. Elke auto die het dorp inreed werd gecontroleerd. Ook in het dorp zelf was veel politie aanwezig.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Afpersing
Fruitbedrijf De Groot wordt al twee jaar afgeperst vanwege een lading cocaïne die werd gevonden in een partij fruit. Het bedrijf heeft deze drugs overhandigd aan de politie. De drugshandelaren eisen daarom geld van De Groot. Om hun eis kracht bij te zetten bedreigen ze (oud-)medewerkers. Afgelopen maand zijn in de Bommelerwaard vier woningen beschoten.

(tekst gaat verder onder de foto)

Ook vorige weekend waren er grote controles, vanwege de beschietingen op meerdere woningen. Burgemeester Henny van Kooten heeft een deel van de gemeente aangwezen als 'risicogebied'. Dat betekent onder meer dat de politie de bevoegdheid heeft om auto's te doorzoeken en personen te fouilleren.

Tags

politiecontrole hedel,fruitbedrijf de groot