bird
donderdag 25 april | 07.40 uur

Vragen over 'bouwwerken' in Slijkwell

31-12-2021 13:46
uur
Door: Martin van Hemert
IMG_0565-1
• De twee 'bouwwerken' in Slijkwell. Foto: Bommelerwaardgids

SLIJKWELL - Een tweetal panden in het buurtschap Slijkwell (tussen Well en Wellseind) heeft de aandacht van D66 Maasdriel getrokken.

De partij vraagt zich onder meer af of de bovenverdiepingen van deze 'bouwwerken' gaan worden verkamerd, oftewel wordt opgedeeld in kamers die verhuurd kunnen worden.

Die indruk krijgt de fractie namelijk naar eigen zeggen wanneer ze de twee panden bekijken. "Wie over de Bernseweg van of naar Ammerzoden gaat kan ze niet missen. Vanuit de Bommelerwaard bereikten de fractie van D66 Maasdriel berichten over het toekomstige gebruik van deze gebouwen."

Onwenselijk
De partij vraagt zich af of de bedrijvigheid het hoofddoel is van de panden of juist de woonruimte. "Volgens D66 zou woonruimte alleen ten behoeve van bedrijvigheid gerealiseerd moeten worden, terwijl nu de schijn bestaat dat woonruimte het uitgangspunt is, en niet de bedrijvigheid. Dat is mogelijk een onwenselijke interpretatie van beleid."
Daarnaast zet de partij haar vraagtekens bij de grootte van de bouwwerken. "Ze lijken buitenproportioneel groot wanneer afgezet tegen de omliggende bebouwing in het kleine buurtschap Slijkwell."

Controle
De partij heeft schriftelijke vragen over de kwestie gesteld aan het college van burgemeester en wethouders, 'ter controle op het college', zo licht fractievoorzitter Tom van Engelen toe. De vragen dienen normaal gesproken binnen zes weken te worden beantwoord, maar vanwege het kerstreces kan dat langer duren.

Tags

Slijkwell,bouwwerken