bird
vrijdag 19 april | 23.13 uur

Voorronde ONK Poker op 13 april in Ammerzoden

22-03-2023 13:39
uur
Door: Martin van Hemert
200323_Pokerkampioen van Nederland Vincent Vos (1) (1) (1) (2)
Vincent Vos is de Pokerkampioen van Nederland 2021/2022. Foto: aangeleverd

AMMERZODEN - Liefhebbers van het kaartspel poker kunnen zich op donderdag 13 april uitleven in The Sacred Heart Pub. Daar zal namelijk het Pokerkampioenschap van Ammerzoden plaatsvinden.

Deze voorronde van het ONK Poker is bedoeld om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het spel en een gezellige en veilige omgeving te bieden voor recreatieve pokerspelers. Veel mensen denken dat poker om geld gespeeld moet worden, maar oprichters van het ONK Poker en zwagers Mathijs Jonkers en Evert-Jan van IJzendoorn denken daar heel anders over. “Poker kun je net als veel andere spellen binnen een paar minuten leren en er beter in worden door veel te oefenen,” vertelt Jonkers.

“Het voelt voor de duizenden deelnemers die ieder jaar aan het ONK Poker meedoen dan ook echt als het bedrijven van sport en daar halen ze ontzettend veel plezier uit. Is het dan nodig om voor geldprijzen te spelen? Wij denken van niet."

Inschrijven
De winnaar van de voorronde ontvangt een bokaal en mag een jaar lang de titel ‘Pokerkampioen van Ammerzoden' dragen. Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale van het ONK Poker. De winnaar wordt de nieuwe ‘Pokerkampioen van Nederland' en laat daarmee naar schatting ruim 30.000 deelnemers achter zich.

Ook in de finale valt er enkel een grote trofee te winnen (zie foto). Vincent Vos - de winnaar van vorig jaar - is samen met twee andere finalisten benaderd voor een sponsordeal, waardoor ze in 2023 als echte pro's mogen gaan pokeren in Las Vegas.

Iedereen die mee wil doen kan zich inschrijven op www.onkpoker.nl. Deelname kost 13,50 euro bij online aanmelding. Het Pokerkampioenschap van Ammerzoden begint om 19.30 uur.

Tags

poker,The Sacred Heart Pub