bird
donderdag 28 maart | 08.57 uur

Voetbalcompetitie Bommelerwaard nadert ontknoping

25-04-2023 10:30
uur
Door: Marry Bouman
niels blom-3
Trainer Niels Blom (rechts) van Nivo Sparta: We gaan uit de vier resterende wedstrijden tien punten pakken.” (Foto: Marco Oomen)

BOMMELERWAARD - De ontknopingen in de voetbalcompetities naderen. Wie heeft er nog kans op promotie en wie moet vrezen voor degradatie ? Het geeft bij diverse streekclubs de nodige spanningen.

Zaterdagclubs
Nivo Sparta, de hoogst spelende club in de Bommelerwaard, moet in 1D nog flink aan de bak. De nummers 12 en 13 degraderen direct en de nummer 10 en 11 moeten nacompetitie spelen. De ploeg van trainer Niels Blom bivakkeert momenteel op plaats elf en ligt acht punten achter op de veilige plek 9. Daarnaast hebben de Zaltbommelnaren maar drie punten meer dan Achilles ’29 dat op degradatieplaats 12 staat. Trainer Blom erkent de penibele situatie maar is optimistisch. “We gaan uit de vier resterende wedstrijden tien punten pakken. We blijven erin. We zijn alleen tegen kampioen Scherpenzeel weggespeeld en tegen alle andere ploegen konden we prima meekomen”, aldus Blom. Nivo Sparta speelt nog tegen SVW, Achilles ’29, Bennekom en Almkerk. 

In 2H staat er voor Roda Boys/Bommelerwaard waarschijnlijk niets meer op het spel. Een heel klein kansje is er nog dat de ploeg van trainer Piet de Kruif een periodetitel overneemt maar dan moet het ook nog een geweldige en doelpuntrijke eindsprint hebben.

In 3D degraderen de nummers 12 en 13 en spelen de nummers 9, 10 en 11 nacompetitie. GVV ’63 staat nu op de veilige plaats 6 met 29 punten maar slechts twee punten verwijderd van plaats 9. Het wordt dus nog opletten geblazen.

In 4F kan BZC ’14 zich opmaken voor nacompetitie met als inzet promotie. Voor de fusieclub is het zaak om tweede te blijven waardoor het in de nacompetitie aanvangt met twee thuisduels. Kerkwijk en Well mogen de competitie freewheelend uitspelen.

Zondagclubs
In 3E is de situatie voor Alem zeer penibel. Het staat op een directe degradatieplaats. Trainer Ben Hoek, die aan zijn laatste seizoen bij Alem bezig is, probeert de geest in de fles te houden. “Zo lang het niet gespeeld is, is het niet gespeeld, Gelukkig hebben we nu twee weken rust en kunnen er wat spelers uit blessure terugkomen. We kunnen het redden als we compleet zijn. Jammer dat Vorstenbosche Boys zondag won.” Alem krijgt nog met twee moeilijke potjes te maken: tegen EVVC en koploper Avanti ’31. “Bij beide tegenstanders zit er ook spanning op. Avanti kan zelfs tegen ons kampioen worden. Misschien kunnen we van die spanning profiteren.”  Hoek heeft in het verleden met een club ook eens een huzarenstukje uitgehaald. “Met Boxtel moest ik destijds vier duels voor het eind ook vier keer winnen. Dat geschiedde en kwam het via de nacompetitie goed. Dat houd ik de jongens nu ook maar voor.” In deze klasse is DSC veilig. De club uit Kerkdriel mag zich alvast gaan richten op het zomerreces.

In 4E gaan de nummers 11 en 12 er direct uit en spelen de nummers 8, 9 en 10 nacompetitie. Jan van Arckel dat zondag belangrijke punten pakte op FC Drunen staat zesde maar allesbehalve veilig. Het scheelt maar één puntje met die vermaledijde achtste plaats.

En dan 5C de klasse van HRC ’14, RKVSC en Hedel. Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft HRC ’14 de titel voor het grijpen mede na de misser van RKVSC zondag tegen Ruwaard (2-2). RKVSC wacht daarnaast nog op bericht van de KNVB over het gestaakte duel met Ophemert (stand 1-1). Hedel is nog volop in de race voor nacompetitie maar dan moet het wel BZS van het lijf zien te houden. Pikant zijn de wedstrijden op de laatste speeldag (21 mei): HRC ’14 - RKVSC en Hedel - BZS. 

Tags

voetbalcompetitie bommelerwaard,niels blom

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie