bird
maandag 11 december | 12.40 uur

Vince Groenen in actie voor kinderen van Voedselbank

06-12-2022 15:10
uur
Door: Martin van Hemert
Vince-Voedselbank
Vince hielp met het inpakken van de kratten. (Foto: aangeleverd)

KERKDRIEL - Vince Groenen (7 jaar) heeft de afgelopen tijd lege statiegeldflessen ingezameld. Zijn doel was om deze in te wisselen voor chocoladeletters en pepernoten aan de kinderen van Voedselbank Bommelerwaard.

Zijn moeder probeerde hem nog op andere gedachten te brengen, omdat ze vreesde dat het niet veel uit zou halen waardoor misschien maar een paar kindjes blij gemaakt konden worden. Maar Vince zette door en haalde flessen op op de voetbal en later in Kerkdriel-Noord. Vrienden, collega's en familie steunden de actie. In totaal haalde hij 100 euro op. Bedrijfsleider Ted Collard van de Boons in Kerkdriel vond het zo'n mooi initiatief, dat hij besloot het bedrag 'dik en dubbel' te vergroten. Daardoor kon Vince een volle kar met chocoladeletters, pepernoten, lollies en munten ophalen ter waarde van maar liefst 350 euro.


Vince ging samen met zijn moeder naar de Voedselbank in Zaltbommel het te overhandigen en hielp mee de lekkernijen te verdelen over de kratten. Moeder en zoon zijn allebei heel trots dat de actie zo'n groot succes is geworden. "Sinterklaas is een kinderfeest en geen kind mag overgeslagen worden", vinden ze.

Tags

Voedselbank Bommelerwaard,actie,statiegeldflessen verzamelen

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie