bird
vrijdag 07 augustus | 06.21 uur

Vijftig kinderen kunnen meedoen aan musical Esther

17-07-2020 16:10
uur
musicalesther-2
• Het project vindt plaats op zaterdag 12 september.

BOMMELERWAAARD – Vijftig kinderen kunnen op zaterdag 12 september meedoen aan de musical Esther. “We zijn heel blij dat het coronaproof door kan gaan”, zeggen Ineke Dolfsma en Gerda Snoep van de Protestantse Gemeente Zaltbommel.

Zes acteurs, zangers en dansers en een technicus van jeugdtheatergroep De Vliegende Speeldoos studeren in één dag een musical in met kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Aan het einde van de dag wordt de show opgevoerd voor publiek.

Coronaproof
In eerste instantie had de inmiddels interkerkelijke werkgroep gekozen voor de musical Jona. “Maar die konden we niet coronaproof uitvoeren”, vertelt Ineke. “Met de musical Esther kan het gelukkig wel.”

Droom
Met het project komt voor Ineke een droom uit. Zij heeft vijf jaar geleden in de Hooglandse kerk in Leiden al eens een dergelijke musical gezien. Daar was ze zo van onder de indruk dat ze haar eigen kerkenraad benaderde met de vraag of het ook in Zaltbommel mogelijk zou zijn.

Dertig kinderen
Het idee werd omarmd en de voorbereidingen getroffen. Corona gooide roet in het eten, maar nu gaat het toch lukken om de musicaldag, in aangepaste vorm, te organiseren. Op dit moment hebben al ruim dertig kinderen zich aangemeld.

Uitvoering
Zij zijn op zaterdag 12 september vanaf 12:30 uur welkom in de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel. De allerkleinsten, van groep 1 en 2, worden om 14:30 uur verwacht. De uitvoering van de musical is om 18:30 uur.

Bijbelboek Esther
De musical is gebaseerd op het Bijbelboek Esther. Deze mooie jonge Joodse vrouw wordt de echtgenote van de machtige koning Ahasveros en daarmee koningin van Perzië. Joden hebben in dat land veel vijanden en dus houdt ze haar afkomst geheim. Als de eerste minister, Haman, haar volk wil uitroeien en daarvoor een wet van Meden en Perzen uitschrijft, komt Esther in actie.

Verhaal over moed
“Het is een verhaal over moed. Moed om in nieuwe situaties weer op te staan en de toekomst in te stappen. Moet om tegen je angst in, toch te handelen. Moed om te durven stralen in je leven”, licht Gerda Snoep het thema toe. “Dat past heel goed in deze coronatijd.”

Gratis
Deelname is gratis, dankzij sponsoring van o.a. gemeente Zaltbommel, Van Voordenstichting, Jeugd en Muziek Bommelerwaard en de gezamenlijke kerken. Kinderen uit heel de Bommelerwaard zijn welkom om mee te doen.

Aanmelden kan tot 1 september via: musicaljonazaltbommel@gmail.com

Op de facebookpagina @musicalestherzaltbommel staat meer informatie.

 

 

Tags

musical esther,protestantse gemeente zaltbommel,ineke dolfsma,gerda snoep

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2