bird
donderdag 28 maart | 17.19 uur

Vijftig jaar met fruit door Europa

28-04-2023 15:46
uur
antondonker_degrootfreshgroup
Anton werd onlangs flink in de bloemetjes gezet vanwege zijn bijzondere jubileum. (foto: aangeleverd)

HEDEL - Anton Donkers en de Groot Fresh Group vierden vorige week zaterdag een bijzonder jubileum. Anton was toen namelijk maar liefst vijftig jaar in dienst bij de Groot Fresh Group.

Anton heeft de afgelopen halve eeuw heel veel veilige kilometers gereden en miljoenen kilo’s fruit opgehaald en afgeleverd. In de jaren tachtig en negentig reed hij met veel plezier door verschillende landen, zoals Frankrijk en Spanje.

Hij heeft niet alleen twee generaties familie de Groot vanaf de luiers op zien groeien (hij had de kinderen van de Groot vaak op de bijrijder stoel zitten), maar is ook een belangrijke schakel geworden in de enorme groei van het bedrijf. Tijdens zijn aanwezigheid motiveert hij nog altijd jonge chauffeurs om het belangrijke vak veilig en adequaat uit te voeren.

Wagenpark
In de loop van vijftig jaar heeft Anton het wagenpark en de techniek van de vrachtauto's enorm zien veranderen. "Hij was altijd erg geïnteresseerd in de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van automatisering in de transport", aldus de directie van de Groot. "Verder was Anton altijd enthousiast als hij aan de slag kon met deze nieuwe ontwikkelingen zoals destijds werken met de eerste boordcomputer. Ook reed hij als één van de eerste vrachtwagenbestuurders in Nederland met een extra lange vrachtwagen (LZV) van maar liefst 25,5 meter. 

Bijzonder vooruitstrevend in zijn rol met veel ervaring en verhalen van ‘vroeger'. Het bedrijf en de familie de Groot is Anton ontzettend dankbaar voor zijn tomeloze inzet en hartelijke samenwerking en hoopt Anton nog lang te mogen begroeten voor een mooi ritje of een bakje koffie. Zijn ‘agenda' mag hij na vijftig jaar trouwe dienst nu echt zelf gaan bepalen."

Op de dag van zijn afscheid werd Anton onder andere toegesproken door de directie en flink in het zonnetje gezet met bloemen en cadeaus.

Tags

anton donkers,de groot fresh group