bird
donderdag 13 juni | 20.15 uur

Vijftig deelnemers aan ‘de 4 van Driel’

02-08-2021 14:31
uur
wandelvierdaagse-3
• Een fotocollage met verschillende momenten uit 'de 4 van Driel'. (foto: aangeleverd)

MAASDRIEL – Vijftig wandelaars hebben onlangs meegedaan aan de tweede editie van de Drielse Vierdaagse, ‘de 4 van Driel’.

De alternatieve vierdaagse was georganiseerd door het Oranje Comité Kerkdriel, dat verschillende wandeltochten van 20, 30 of 40 kilometer had uitgezet. Het maken van aantrekkelijke routes bleek vooral voor de 20 kilometer een uitdaging. Zonder moeite zit je namelijk al aan 4 kilometer vanaf het Mgr. Zwijsenplein in Kerkdriel tot aan de rotonde bij Alem. En terug is dat weer 4 kilometer natuurlijk.

Taxibusje
De organisatie heeft dat mooi op kunnen lossen door de route van de 30 kilometer te gebruiken en met een taxibusje de deelnemers van de 20 kilometer volgens een strakke dienstregeling af te zetten op het 10 kilometer punt.

Hoogwater
Het plotse hoogwater zorgde voor wat kleine wijzigingen op de eerste dag (woensdag 21 juli), omdat het fietspad ondergelopen was en op de derde dag voor een stukje omlopen omdat de Hurnse Kil afgesloten was. Ook zorgde het hoge water voor een extra dimensie, omdat het stuk dat elke dag gelopen werd, er iedere keer weer anders uitzag.

Mgr. Zwijsenplein
Op zaterdagmiddag werden de wandelaars binnengehaald op het Mgr. Zwijsenplein en kregen ze gladiolen en het felbegeerde Drielse Vierdaagse kruisje.

Bommelerwaard Runners
Na aftrek van de kosten bleef een mooi bedrag van 110 euro over, dat wordt overgemaakt aan Stichting Brandwijk Bommelerwaard Runners.

Tags

drielse vierdaagse,de 4 van driel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie