bird
donderdag 28 maart | 21.47 uur

Vier woningen in Aalst tijdelijk ontruimd in verband met gaslek

23-05-2022 22:04
uur
Door: Martin van Hemert
IMG_1460-1
Foto: Bommelerwaardgids

AALST – Vanwege een gaslek zijn vier woningen aan de Polstraat in Aalst maandagavond ontruimd. Het lek is gevonden en de bewoners kunnen binnen afzienbare tijd hun huis weer in.

Een bewoner van een woning aan de Polstraat meldde maandagavond dat hij bij zijn huis een gaslucht rook. Daarop kwamen de brandweer en Liander ter plaatse. Ook de gemeente Zaltbommel was aanwezig, in verband met het mogelijke gevaar voor omwonenden en de daaropvolgende evacuatie. De bewoners van de drie nabijgelegen woningen vonden echter al gauw elders in de straat onderdak. 

(Tekst loopt door onder de foto's)




Na metingen te hebben gedaan, werd de oorzaak van de gaslucht gevonden. Een gaslekkage aan de voorkant van de woning bleek de boosdoener te zijn. Het probleem is inmiddels verholpen en omstreeks 22:20 uur meldde de gemeente Zaltbommel dat de bewoners hun woning weer in mochten.

Opvallend genoeg werd er bij dezelfde woning al eerder een gaslucht gemeld. Toen wist de brandweer het euvel niet te achterhalen. Het is overigens niet zeker dat het om hetzelfde gaslek gaat.

Tags

gaslek,gaslekkage