bird
vrijdag 29 maart | 16.56 uur

Verhoogde groene zone tussen Hogeweg en de Waluwe

18-06-2020 13:45
uur
Door: Britta Alink
Hogeweg2-1
• De Hogeweg in Zaltbommel.

ZALTBOMMEL – De gemeente Zaltbommel start binnenkort met de aanleg van ‘bastions’ aan de Hogeweg. De verhoogde bastions vormen met de parkeerterreinen een buffer tussen de bedrijven en de woonwijk.

Door de verhoogde ligging en het talud wordt de Hogeweg aan het zicht onttrokken. Ze krijgen een groene, recreatieve inrichting. De bastions worden ingezaaid met een meerjarig bloemenmengsel. “Het duurt even voordat het goed tot ontwikkeling komt”, meldt de gemeente in een flyer, die bij de bewoners van de wijk in de bus valt. “Vanaf het tweede jaar is het bloemrijk.”

Akkerbloemen
In het eerste jaar zullen vooral akkerbloemen, zoals klaproos en korenbloem, bloeien. Daarna komen de meerjarige bloemen tot ontwikkeling.

Bomen
Ook worden er verschillende bomen geplant, die na elkaar bloeien of een bijzondere herfstkleur hebben.

Speeltoestellen
De bastions 1, 2 en 3 worden ingericht met verschillende speeltoestellen zoals stapstammen, bankjes, een ‘duikelrek’, een glijbaan, een balansbalk, een trampoline en een ‘plateauwip’.

Flyer
Normaal gesproken zou de gemeente de bewoners hebben geïnformeerd tijdens een inloopavond. Vanwege de coronamaatregelen is gekozen voor de verspreiding van een flyer met daarin alle informatie.

Vragen
Wie vragen heeft over de inrichting van de bastions, kan bellen naar: 14 0418.

Tags

Hogeweg,Waluwe,De Waluwe