bird
maandag 18 januari | 20.06 uur

Veiliger fietsen op nieuw fietspad Gameren

01-12-2020 08:30
uur
Fietspad Gameren sept 2020-2
• Vrij liggend fietspad langs de Middelkampseweg. (Foto; PHTB)

GAMEREN – Sinds enkele weken is het nieuwe fietspad naast de Middelkampseweg-Ouwelsestraat in gebruik. Het fietspad scheidt het fietsverkeer van het overige (vracht)verkeer.

In totaal is zevenhonderd meter vrij liggend fietspad aangelegd. De gemeente Zaltbommel is beheerder van het fietspad. De aanleg viel binnen het herstructureringsprogramma voor de tuinbouw en het fietsmasterplan van de gemeente, waarin schoolfietsroutes hoge prioriteit hebben.

Betonstroken
Niet alleen het fietspad is aangelegd. Aan weerszijden van de Middelkampseweg zijn ook betonstroken geplaatst om de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

Nieuwe bomen
De gemeente Zaltbommel heeft gelijktijdig het wegdek opgeknapt met nieuw asfalt. In de winter komen er nieuwe bomen in de berm te staan.

Leefbaarheid
Het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard heeft drie doelen: toekomstperspectief voor tuinbouw, landschappelijke inpassing en leefbaarheid. “Met dit fietspad dragen we bij aan dat laatste doel”, zegt wethouder Gijs van Leeuwen van Zaltbommel en lid van het Dagelijks Bestuur van het PHTB.

Tags

fietspad gameren,phtb,middelkampseweg

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2