bird
woensdag 24 april | 02.28 uur

Veelbesproken Hedelse importeur van de Knikmops kan 'eindelijk' verder

26-01-2022 13:22
uur
Door: Martin van Hemert
Schermafbeelding 2022-01-20 om 12.25.34-1
• Het hele team van De Schans voor het nieuwe pand. Foto: Hanneke van Hezik

HEDEL - Handelsonderneming De Schans bevindt zich na een aantal turbulente jaren eindelijk in rustiger vaarwater. Dankzij een forse uitbreiding van het pand aan de Drielseweg én het ruimere aanbod van producten, is het bedrijf naar eigen zeggen klaar voor de toekomst.

Het minishoveltje staat nog op het dak ter herkenning, maar wie niet beter weet, zou kunnen denken dat handelsonderneming De Schans uit Hedel verdwenen is. Dat de welbekende reclamevlaggen zijn weggehaald en de bedrijfsnaam (nog) niet op de gevel staat, helpt dan ook niet bepaald mee aan de herkenbaarheid.

De exclusieve importeur van Knikmopsen - een begrip in onder meer de stratenmakerswereld - heeft immers een compleet nieuwe uitstraling gekregen dankzij de uitbreiding van het pand. 

Geremd
De besluitvorming rond die zo vurig gewenste uitbreiding verliep overigens bijzonder moeizaam. Het werd een traject dat zich jarenlang voortsleepte en waarbij de bouw - volgens salesmanager Jan-Willem Slegh - 'de nodige keren' werd uitgesteld: "We groeiden en groeiden en groeiden, maar we werden geremd. Dat kostte ons niet alleen veel capaciteit, maar zorgde er ook voor dat we in coronatijd met zijn allen op elkaar zaten. We konden niet door met het bedrijf. Dat was redelijk frustrerend", vertelt Slegh met gevoel voor understatement.

Scheiding
Het geduld werd dus flink op de proef gesteld, maar anno 2022 is het figuurlijke nieuwe jasje dan daadwerkelijk aangemeten en het zit het bedrijf als gegoten. Het vernieuwde bedrijfspand is tussen de 2 en 2,5 keer groter dan het oude en met die ruimte weet De Schans wel raad. Waar voorheen alle afdelingen in één gebouw zaten, is er nu een duidelijke scheiding. Het ene pand is bestemd voor de Diesel-aangedreven machines, terwijl in het andere pand juist alles om de elektrische machines draait.
Want wie denkt dat De Schans in de vele jaren van frustratie stil zat, heeft het mis. De handelsfirma begon namelijk in 2016 met de omschakeling naar elektrische machines. Dat leverde zeer recent de Relly op; een kleine elektrische kniklader die De Schans volledig in eigen beheer heeft ontwikkeld. "Dat hebben we gedaan vanuit de laatste technologie en nu is het omschakelen naar elektrisch mogelijk voor iedere doelgroep. We hebben het echt 'next-level' neergezet", is Slegh trots. 

Professionals
Naast elektrische minishovels heeft De Schans zijn assortiment ook uitgebreid met onder meer elektrische minigravers en elektrische banden- en kettingzagen. Daarnaast is de handelsfirma importeur van Optimas bestratingsmachines en verkoper van Yanmar compact tractoren en tuin- en park-materialen voor de professionals.

Meer informatie over de diensten en het productaanbod van handelsfirma De Schans is te vinden op de onderstaande websites.

www.deschansbv.nl / www.derelly.nl

Tags

De Schans,Knikmops