bird
donderdag 28 maart | 19.53 uur

Van Voorden Stichting blijft bestaan

28-01-2022 09:43
uur
Door: Iris van Wijk
kombord-6
• De Van Voordenstichting steunt tal van culturele en andere initiatieven in Zaltbommel. (archieffoto Bommelerwaardgids)

ZALTBOMMEL – De Van Voorden Stichting blijft gewoon bestaan nu de metaalfabriek in Zaltbommel failliet is gegaan.

De fabriek is na 110 jaar actief te zijn geweest in Zaltbommel failliet verklaard. Het faillissement van de fabriek heeft geen gevolgen voor de Van Voorden Stichting. “Aangezien wij als Van Voorden Stichting geen banden hebben met het bedrijf heeft de situatie op ons functioneren geen effect”, zegt Ruud van Osch namens de stichting. “Voor de personeelsleden is het ontzettend triest en betreuren wij het nieuws van het faillissement. Er verdwijnt een stukje geschiedenis, een begrip in de Bommelerwaard. Zonder de familie Van Voorden en hun bedrijf had de stichting niet bestaan.”

Familievermogen
De Van Voorden stichting werd op 29 augustus 1978 opgericht door Elisabeth van Voorden-van der Schoot en haar zoon Hessel van Voorden. Elisabeth was getrouwd met Dirk Willem, de zoon van de oprichter van de fabriek. Dirk Willem overleed in 1976. De familie wilde een deel van het familievermogen ten goede laten komen aan de gemeenschap van Zaltbommel en omgeving.

Onroerend goed
Het vermogen van de stichting is voornamelijk belegd in onroerend goed. Het bestuur zorgt ervoor dat het vermogen in stand blijft en dat jaarlijks minimaal het inflatiecijfer eraan wordt toegevoegd.

Veel organisaties
Veel organisaties op het gebied van jeugd & educatie, cultuur, muziek, sport en samenleving wisten de stichting te vinden voor ondersteuning van hun initiatieven. Enkele voorbeelden zijn: Kunstrondje XXL Zaltbommel, het Hugo de Grootjaar op Slot Loevestein, Stichting Leergeld Bommelerwaard, de Torentuin en Scouting Zaltbommel.

www.vanvoordenstichting.nl

Tags

van voorden stichting,van voorden fabriek