bird
zondag 26 mei | 05.38 uur

Van Maaren voorgedragen als verkenner voor Flevoland

21-03-2023 08:57
uur
pieter van maaren_burgemeester zaltbommel_rein van willigen
Burgemeester Pieter van Maaren van de gemeente Zaltbommel gaat samen met Herman Sietsma aan de slag om te komen tot een college in de provincie Flevoland. (archieffoto: Rein van Willigen)

ZALTBOMMEL - BBB Flevoland heeft Pieter van Maaren samen met Herman Sietsma voorgedragen als verkenners. De twee bestuurders gaan aan de slag om te komen tot een college in de provincie Flevoland.

Pieter van Maaren (1963) is van 2012-2019 burgemeester van Urk geweest en sinds 2019 burgemeester van Zaltbommel. Als burgemeester van Urk was hij ook voorzitter van de Kring van Burgemeesters in Flevoland en hij kent de provincie en bijbehorende uitdagingen dan ook goed.

Herman Sietsma
Herman Sietsma (1953) is jurist en bestuurskundige, hij was van 2000-2011 algemeen directeur van de provincie Utrecht en is tijdelijk lid van de Eerste Kamer geweest. Herman komt van CU-huize en heeft eerder als verkenner gewerkt, o.a. bij het vormen van een college voor de gemeente Zwolle. 

Grote eer
Burgemeester Pieter van Maaren: “Ik zie het als een grote eer om met deze uitdaging aan de slag te gaan. Samen met Herman Sietsma heb ik er zin in op zoek te gaan naar de mogelijkheden voor een collegiaal bestuur voor de provincie Flevoland.”

  

 

 

Tags

pieter van maaren,herman sietsma,bbb flevoland