bird
vrijdag 29 maart | 14.49 uur

Van Maaren steunt noodkreet van burgemeesters aan kabinet

21-01-2022 14:08
uur
kombord-4
(Foto: Bommelerwaardgids)

ZALTBOMMEL – Burgemeester Pieter van Maaren steunt de noodkreet, die dertig burgemeesters woensdag lieten horen in de Volkskrant. “Hervorming van het coronabeleid is noodzakelijk”, aldus Van Maaren.

In de noodkreet van de dertig burgemeesters, waaronder Femke Halsema van Amsterdam en Hubert Bruls van Nijmegen staat dat de logica in het coronabeleid zoek is. Het trekt volgens de burgemeesters een te zware wissel op inwoners, ondernemers en lokaal bestuur.

Lange termijnvisie
“De maatschappelijke impact van het coronabeleid moet een nadrukkelijkere plaats krijgen bij een integrale afweging”, vindt ook Van Maaren. “En er ontbreekt op dit moment een lange termijnvisie. Hervorming van het coronabeleid is noodzakelijk. Ik zie dit dagelijks bevestigd in gesprekken met inwoners; jongeren, ondernemers, ouderen. Ik zie hoe zij maatschappelijk en/of financieel worden geraakt.”

Schriftelijke vragen
Van Maaren plaatste zijn statement vrijdag op de website van de gemeente. Donderdag ontving hij schriftelijke vragen van de oppositiepartijen GroenLinks, D66, CDA, SP en PvdA waarin hem gevraagd werd naar een reactie op de noodkreet van de dertig burgemeesters. “Velen in onze samenleving volgen de coronarichtlijnen en -adviezen ter wille van hun eigen gezondheid en die van anderen”, schrijven de oppositiepartijen. “Maar ook vinden veel personen, organisaties en bedrijven het steeds moeilijker om deze richtlijnen en adviezen te volgen. Zij willen werken aan de (mentale en of fysieke) gezondheid van onze inwoners, maar mogen dat niet. Of zijn zien hun bedrijf financieel in de afgrond storten, terwijl het feitelijk economisch gezond is.”

 

Tags

pieter van maaren,noodkreet burgemeesters