bird
zaterdag 20 april | 05.27 uur

Van Keulen presenteert: 'SoeteLeur', taartje voor de sfeer

06-10-2020 08:25
uur
vankeulen-2
• Bakker Gerhard van Keulen legt de laatste hand aan het geliefde schuimtaartje. (Foto: Tido Mureddu)

BOMMELERWAARD - Wie aan Bakker Van Keulen denkt, denkt al snel aan het overheerlijke hazelnootschuimtaartje naar het originele recept van de Bommelse bakker Van de Leur.

Sinds afgelopen maand heeft deze taart een nieuwe naam: ‘SoeteLeur’, taartje voor de sfeer.

De naam SoeteLeur verwijst naar de bakkerij van de familie Van de Leur in de Waterstraat in Zaltbommel. Die winkel werd in 2000 overgenomen door Van Keulen.

Omarmd
Bij de koop zat het recept voor het zo geliefde schuimgebak inbegrepen. “We hebben het in die tijd meteen omarmd in ons assortiment”, vertelt Gerhard van Keulen. “En het is door de jaren heen altijd een hardloper geweest.” Het pand waar Van de Leur in gevestigd was, heet In De Soete Invalle.

Nougatine schuimgebak
Door de jaren heen kende het schuimtaartje veel verschillende namen: nougatine schuimgebak van de Leur werd het meest gebruikt, maar mensen noemden het ook het Van de Leur schuimtaartje. Het maakte ook allemaal niet zoveel uit, het was en is een zeer geliefde zoete lekkernij, die twee varianten kent: pure hazelnoot of noga-hazelnoot.

Goud
Ook professionals konden het duidelijk waarderen. In 2019 werd het Bommelse product door het Nederlands Bakkerij Centrum bekroond met Goud. “We vinden nu dat het tijd is om dit in de regio al lang bekende taartje een eigen duidelijke uitstraling te geven en een verdienstelijke naam”, vertelt Gerhard.

Extra sfeer
De pay-off van SoeteLeur is ‘taartje voor de sfeer’. “Een taartje zorgt altijd voor extra sfeer”, aldus Gerhard. De introductie van de nieuwe naam en pay-off, met bijbehorende feestelijke verpakking én eigen song waren voor bakker Gerhard van Keulen uit Bern en zijn compagnon Johan van ’t Zelfde uit Zuilichem aanleiding om een flink feest te organiseren.

Vestigingen
“We hadden de introductie gepland in de maand mei”, vertelt de eigenaar van de Gamerense bakkerij, die maar liefst veertien vestigingen heeft in Rosmalen, Oirschot, Berlicum, Den Bosch, Tiel, Hedel en Zaltbommel. Samen met de ruim honderdtwintig medewerkers wilden ze de nieuwe naam introduceren en omarmen. Maar corona gooide roet in het eten en dus werd het evenement verplaatst naar september. Ook die kick-off werd afgeblazen toen de regering aankondigde dat iedereen extra voorzichtig moest zijn, vooral met feestjes.

Digitale kick-off
Uiteindelijk is gekozen voor een digitale kick-off voor alle medewerkers. Er kwam een filmploeg naar de hoofdvestiging in Gameren om een introductiefilmpje op te nemen. Zodat alle werknemers digitaal getrakteerd konden worden van de herintroductie en de bekendmaking van de nieuwe naam.

Luxe taartdoos
Ook konden ze de nieuwe verpakking zien, een extra hoge luxe taartdoos, omdat een SoeteLeur nu eenmaal hoger is, dan de andere taarten uit de bakkerij. Daarnaast werden ze geïnformeerd over de diverse winkelacties, die voor het najaar op de planning staan. Eén van die winkelacties is 25 procent korting op een SoeteLeur op je verjaardag, ongeacht het aantal.

SoeteLeurlikeur
De feestelijke doos maakt het extra leuk om het aan iemand cadeau te geven. Misschien wel in combinatie met een flesje ‘SoeteLeurlikeur’, dat Van Keulen speciaal heeft laten ontwikkelen. Ben je fan van het taartje, dan is het likeurtje een absolute aanrader; alle ingrediënten van SoeteLeur (o.a. room, hazelnoot en noga) zijn verwerkt in deze likeur.

In de Bommelerwaard heeft Van Keulen drie vestigingen: aan de Burgerstraat 7 in Gameren, aan Raadhuis 9 en Hedel en aan de Waterstraat 36 in Zaltbommel.

www.bakkerijvankeulen.nl

Tags

bakkerij van keulen,soeteleur,nougatine schuimtaartje