bird
vrijdag 29 maart | 07.31 uur

Two Rivers Marathon Parcours officieel geopend

28-06-2021 10:09
uur
Foto opening Two Rivers parcours
• De opening vond plaats op de Markt, de start en finish van de Two Rivers Marathon. (Foto: Gemeente Zaltbomme)

BOMMELERWAARD - De wethouders Erik van Hoften van Maasdriel en Willem Posthouwer van Zaltbommel hebben zaterdag het Two Rivers Marathon Parcours officieel geopend.

Voorzitter Ed Kooijman van Two Rivers overhandigde de eerste routegids aan de twee wethouders. De marathon is een populair evenement bij hardlopers. Ze komen het hele jaar door naar de Bommelerwaard om de route zelfstandig te lopen.

Permanent
Sinds februari is de route permanent gemarkeerd en kan iedereen hem hardlopen, fietsen of wandelen.

Start en finish
Start en finishlijn staan gemarkeerd op de Markt in Zaltbommel. De route gaat door de hele Bommelerwaard met 42 kilometer onder andere over de dijken langs de Waal en de Maas. Vanaf de Markt gaan de lopers rechtdoor de Waterpoort door en vervolgens linksaf de bordjes volgen.

Informatieboekje
Het informatieboekje met routekaart ligt bij de horeca langs de route, bij het Toeristisch Recreatief Informatie Punt en bij diverse winkels.

Ook is de route te vinden op youtube en op de website www.tworiversmarathon.nl 

Icoon
Volgens wethouder Posthouwer is het evenement door de jaren heen een 'icoon' geworden. "Dat je het nu elk uur, elke dag kunt lopen, is geweldig", zegt hij. Wethouder Erik van Hoften vindt dat de permanente markering bijdraagt aan het Sportakkoord dat de twee gemeenten hebben vastgesteld.

De zevende editie van de Two Rivers Marathon staat gepland op 6 februari 2022.

Tags

two rivers marathon