bird
vrijdag 26 april | 00.43 uur

Tweeduizend kilo zwaar vuurwerk gevonden in Velddriel

30-12-2021 14:15
uur
vuurwerk2-1
Foto: Politie Gelderland-Zuid basisteam De Waarden

VELDDRIEL - De politie heeft woensdagavond een zeecontainer met bijna tweeduizend kilo zwaar, professioneel vuurwerk aangetroffen in Velddriel.

Dat meldt de politie donderdag op Facebook. De ontdekking werd gedaan op het terrein van een woning. Een 27-jarige man uit het dorp is aangehouden.

De politie kwam het vuurwerk naar eigen zeggen op het spoor ‘door een goede samenwerking’ met de gemeente Maasdriel.

De grote hoeveelheid is in beslag genomen, afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf en zal worden vernietigd.

Hoge prioriteit
Met de jaarwisseling in aantocht heeft de aanpak van (illegaal) vuurwerk hoge prioriteit. “Zowel het transport, de opslag als het afsteken van het vuurwerk is levensgevaarlijk.”, benadrukt de politie.

De politie werkt samen met partners als het Functioneel Parket van het OM, gemeenten en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Dit jaar is er tot nu toe landelijk al zo’n 180.000 kilo in beslag genomen, een record.

Melden
De politie roept iedereen op het te melden als hij of zij het idee heeft dat er in de omgeving vuurwerk opgeslagen ligt, op een niet toegestane manier wordt verhandeld of vervoerd gaat worden. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844.

Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Een melding is dan voor de politie nooit terug te herleiden naar de melder.

 

 

Tags

vuurwerk velddriel