bird
woensdag 12 augustus | 18.05 uur

Twee woningen in Kerkdriel beschoten

01-07-2020 09:45
uur
schietincident-1
Foto: Bart Meesters

KERKDRIEL – In Kerkdriel zijn dinsdag twee woningen beschoten. In de ochtend was het raak bij een huis aan de Saturnushof, ’s middags werd een woning aan de Hoorzik beschoten.

Verschillende regionale media leggen een verband met fruithandel De Groot uit Hedel. In de twee woningen zouden (oud-)medewerkers van het bedrijf wonen. De politie bevestigt dat nog niet.

Cocaïne
Bij De Groot werd drie jaar geleden een twaalf kilo cocaïne gevonden in een lading bananen. Het bedrijf heeft toen meteen de politie ingeschakeld. Ook in 2018 en 2019 werden drugs gevonden tussen het fruit.

Afgeperst
De eigenaren van het bedrijf zijn vervolgens afgeperst en bedreigd door drugscriminelen. De verdachten van die zaak komen in december voor de rechter.

Adressen
In november vorig jaar zijn de namen en adressen van werknemers van De Groot door een blunder van justitie in een strafdossier terecht gekomen.

Voordeur
Vorige week ging de voordeur van een werknemer, die in Hedel woont, in vlammen op.

Handgranaat
In januari van dit jaar werd voor de deur van een familielid van De Groot een handgranaat gevonden. Dat was in Kerkdriel, voor het appartementencomplex waar ook burgemeester Henny van Kooten woont.

Tags

schietincident kerkdriel,fruithandel de groot

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

zakelijk-leasen-2