bird
donderdag 18 april | 13.39 uur

Twaalf zeer energiezuinige woningen in Zuilichem

25-01-2022 13:31
uur
Voorzijde Schoolstraat-1
• De tuinen zijn 'klimaatadaptief' aangelegd. (Foto: De Kernen)

ZUILICHEM – De Kernen heeft vorige week de sleutels overhandigd aan de nieuwe bewoners van twaalf zeer energiezuinige woningen aan de Schoolstraat in Zuilichem.

Bijzonder aan dit project is dat De Kernen zowel de voor- als de achtertuinen klimaatadaptief en duurzaam heeft aangelegd. Ze zijn zo voorbereid dat nu alleen de beplanting er nog maar in hoeft.

Hoosbuien
Zo zijn deze tuinen beter bestand tegen hitte en tegen hoosbuien. Ze dragen daarmee bij aan een betere biodiversiteit. Huis én tuin zijn op die manier beter voor het klimaat.

De woningen zijn gebouwd door aannemer Tankens uit Andel.

Tuinen van Appeltern
De groene klimaatadaptieve tuinen worden gerealiseerd volgens een concept van de Tuinen van Appeltern. De Kernen realiseert dit samen met de bewoners, de gemeente Zaltbommel en met De Tuinen van Appeltern. In het vroege voorjaar worden vervolgstappen gezet.

Toekomstbestendig
Doel van deze aanpak om te kunnen ervaren en leren wat nodig is om samen met de bewoners een tuin aan te leggen, die toekomstbestendig is. De woning is zeer duurzaam, een duurzame tuin is volgens De Kernen ‘in het licht van de huidige ontwikkelingen een vervolgstap’.

(hieronder twee foto's van nieuwe bewoners)

 

Tags

de kernen,schoolstraat zuilichem