bird
vrijdag 09 december | 22.37 uur

Tourist Information Bommelerwaard verhuist naar overkant

27-09-2022 10:09
uur
Door: Britta Alink
trip
Het informatiepunt bevindt zich links van de trap van het Oude Stadhuis. Archieffoto: Bommelerwaardgids

ZALTBOMMEL - Tourist Information Bommelerwaard (voorheen Toeristisch Recreatief Informatie Punt TRIP) wil verhuizen van Markt 10 naar Markt 3.

Op dit moment is het informatiepunt gevestigd in de kelder van het oude stadhuis. De ingang zit links naast de grote trap, een beetje verstopt. Toeristen kunnen hier terecht voor allerhande informatie over de Bommelerwaard. "Er was behoefte aan meer zichtbaarheid", licht wethouder Willem Posthouwer toe. "Ook is er behoefte aan iets meer ruimte."

De Spiegel
In Markt 3, met links Tabak en Gemakswinkel D'n Hoeck en rechts Oogwereld Dorst, was in het verleden onder meer de Stadsapotheek gevestigd. Het pand staat ook wel bekend als De Spiegel. De afgelopen maanden is de winkelruimte gebruikt door de Zaltbommelse kunstenares Karen de Bondt.

De gemeente draagt voor tien jaar 8400 euro per jaar bij aan de huur van het nieuwe pand van Tourist Info, dat is vijftig procent van de totale huur. Wat er met de ruimte onder het oude stadhuis gaat gebeuren is nog niet bekend. "Misschien wordt het zoals vroeger weer fietsenstalling of een openbaar toilet", oppert het college.

Tags

Tourist information bommelerwaard,TRIP