bird
dinsdag 23 april | 21.53 uur

Tour de Waal gaat door in aangepaste vorm

29-03-2021 11:55
uur
TOURDEWAAL_IMG_1260-1
• Fietsen over versierde dijken. (Foto: Tour de Waal)

BOMMELERWAARD - Hoewel evenementen voorlopig niet worden georganiseerd gaat de Tour de Waal 2021 toch door. Uiteraard in aangepaste vorm.

In deze bijzondere tijd geen grote bijeenkomsten als broodjesdropping en vrijheidsmaaltijden. Fietsen op individuele basis mag natuurlijk wel.

App
Op dit moment wordt daarom gewerkt aan een 'Beleefroute-app' waarmee de deelnemers op eigen initiatief over de versierde dijken kunnen rijden. Zo krijgt iedereen een fietstour vol verrassingen voorgeschoteld. Thema's zijn zoals elk jaar vrede, vrijheid en verbondenheid.

5 mei
Eventueel kan de route op Bevrijdingsdag woensdag 5 mei opgewaardeerd worden met activiteiten, maar alleen als de maatregelen daar ruimte voor geven. De eerste routes zijn klaar op 1 mei en vanaf die dag kan met lekker fietsen, het hele jaar door. De trajecten Zaltbommel - Tiel en Loevestein - Zaltbommel zijn het eerst aan de beurt. Daarna volgen de routes in oostelijke richting.

Downloaden
Deelnemers kunnen de app thuis downloaden op hun telefoon. Onderweg is wifi niet nodig. Op de fiets kunnen de deelnemers op verschillende 'hotspots' genieten van filmpjes, muziek, wetenswaardigheden en interactieve onderdelen. Ook de poëzietour krijgt een plaatsje in digitale vorm.

Ideeën
De organisatie wil de app graag ontwikkelen samen met de gebruikers. Iedereen die daar ideeën over heeft, kan deze mailen naar: info@tourdewaal.nl

www.tourdewaal.nl

 

Tags

tour de waal