bird
zaterdag 20 april | 18.26 uur

ToThePoint Osteopathie, de praktijk voor een pijnvrij bestaan in Zaltbommel en Tiel

13-10-2021 10:00
uur
Joop-TothepointOsteopathie-1
• Joop Netten is osteopaat in Zaltbommel en Tiel (Foto: Ashleyphotography)

ZALTBOMMEL – Bij ToThePoint Osteopathie Zaltbommel en Tiel kunnen mensen met fysieke klachten zoals nek-, rug-, been-, arm-, borst- of buikklachten terecht. Daar krijgen ze een uitgebreid onderzoek en een bijpassende behandeling door osteopaat Joop Netten of Fritz Hitzel. 

Pijnvrij
Bij ToThePoint Osteopathie willen beide behandelaars zoveel mogelijk mensen inspireren, adviseren en van hun pijnklachten helpen.

Oorzaak
Joop Netten is met name in de praktijk Zaltbommel aanwezig voor zowel manuele therapie, fysiotherapie als osteopathie. Joop vertelt: "Osteopathie is een vorm van geneeskunde die gebruik maakt van manuele onderzoeks- en behandeltechnieken om zo het zelfherstellende vermogen van het lichaam te optimaliseren." Een osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van de klachten en werkt uitsluitend met zijn handen.

Verbinding
Iedere structuur in het lichaam kent een mate van bewegelijkheid en wanneer iets niet beweegt zoals het hoort, kun je klachten ontwikkelen. Deze klachten kunnen ontstaan op de plek van het bewegingsverlies, of juist op andere plekken in het lichaam die met deze regio zijn verbonden. “Zo kun je bijvoorbeeld pijn krijgen in je nek door een probleem in de buik omdat de zenuwen en bindweefsels deze structuren verbinden”, vervolgt Joop. 

Osteopathie
Osteopathie werkt met dezelfde anatomische, fysiologische en neurologische modellen waar fysiotherapeuten en artsen ook mee werken. “De kracht van osteopathie ligt in het feit dat de osteopaat het lichaam als geheel ziet. Hierdoor krijg je een complete benadering van een klacht en kan osteopathie voor veel klachten een oplossing bieden. Daarbij kan het ondersteunende en aanvullende zorg bieden bij langdurige of chronische klachten als het prikkelbare darmsyndroom of burn-outklachten”, licht Joop toe.

Zaltbommel en Tiel
De praktijk van ToThePoint Osteopathie Zaltbommel is gevestigd in het gebouw van Van der Valk Hotel Zaltbommel op de derde etage en iedere dag geopend. In Tiel bevindt de praktijk zich in Van der Valk Hotel Tiel.

ToThePoint Osteopathie heeft een Facebookpagina en een YouTubekanaal waarop regelmatig informatieve artikelen en video's worden geplaatst. 

Wie lichamelijke klachten heeft en wil weten of osteopathie daar iets voor kan betekenen, maakt gemakkelijk zelf een afspraak op www.tothepointtherapie.nl of belt naar 088 – 182 55 19.

Tags

ToThePoint,Osteopathie