bird
zaterdag 20 april | 02.26 uur

Tien jaar Kievit Makelaardij: ‘Het gaat om vertrouwen en de klik’

24-04-2023 16:54
uur
Door: Britta Alink
kievit makelaardij_stefan kievit
Stefan Kievit startte tien jaar geleden met zijn eigen makelaarskantoor. (foto: Esmee Pellegrom)

HEDEL - Tien jaar geleden zat de woningmarkt in zwaar weer. Stefan Kievit werkte al heel wat jaren in loondienst bij een makelaarskantoor, maar durfde toch juist in die tijd de stap te zetten om een eigen kantoor te beginnen.

"Ik begon vanuit huis", vertelt de nu 45-jarige Stefan. "De mensen in Hedel en omgeving gunden het mij. Het scheelde natuurlijk dat ik de jaren daarvoor ook al in de Bommelerwaard had gewerkt, veel mensen kenden mij al. Het gaat in de makelaardij om vertrouwen en om de klik die je hebt met de kopers of verkopers. Ik ben alle opdrachtgevers van de afgelopen tien jaar dan ook zeer dankbaar."

Kantoorruimte
De originele driehoekige 'te koop' borden van Kievit Makelaardij vielen op, de mond-tot-mondreclame deed zijn werk en de huizenverkoop kwam goed op gang. Al snel kreeg hij behoefte aan kantoorruimte, vooral toen hij ook nieuwbouwprojecten in de verkoop kreeg. Hij vond een geschikte ruimte in zijn woonplaats Hedel, aan de Baronieweg 6e. In juli 2016 trok hij erin en daarna ging ook zijn vrouw Daniëlle als officemanager bij het kantoor aan de slag.

Nieuwbouwproject
De huizenmarkt trok verder aan en een stabiele periode volgde. In januari 2021 kreeg het kantoor de helft van het project De Groene Akkers in Hedel in portefeuille, bijna vijftig nieuwbouwwoningen. En ondertussen was de hypotheekrente zo laag, dat de woningmarkt steeds meer gespannen raakte. Stefan en Daniëlle konden wel wat versterking gebruiken en vonden die in Henriëtte Verbeek, assistent makelaar.

In totaal heeft Kievit Makelaardij de afgelopen tien jaar 413 bestaande woningen en 121 nieuwbouwwoningen verkocht en 635 taxaties uitgevoerd.

Vakinhoudelijk
"Inmiddels is de gekte is van de woningmarkt af, het is weer rustiger geworden", zegt Stefan. "Er is nog steeds meer vraag naar woningen dan dat er aanbod is, maar er is een kleinere groep kopers. Voor ons is het werk nu vakinhoudelijk weer mooier. We moeten weer doen waar we goed in zijn, namelijk makelaar zijn, terwijl we de afgelopen twee jaren vooral regisseur waren van het traject. Nu kunnen we onze ervaring inzetten om woningen zo goed mogelijk in de markt te zetten en er kopers voor te vinden."

Fotografie
Social media speelt bij die verkoop natuurlijk een belangrijke rol, net als de presentatie van het huis. Kievit Makelaardij werkt al tien jaar met een vaste fotograaf, Servi Willems. "Anders dan veel grote interieurfotobureaus neemt hij ruim de tijd om de woning optimaal te fotograferen en filmen, zodat geïnteresseerden een heel goed beeld krijgen van het huis", zegt Stefan.

Starters
"Helaas is het voor starters nog steeds lastig op de woningmarkt." Hij hoopt dan ook dat in de Bommelerwaard meer betaalbare woningen gebouwd gaan worden. "Wij gaan hoe dan ook met vertrouwen de toekomst tegemoet. Op naar de volgende tien jaar", zegt hij.

 

Tags

kievit makelaardij,stefan kievit