bird
vrijdag 29 maart | 01.04 uur

Thermosfles van gemeente voor scholieren

01-03-2021 13:45
uur
Uitreiking thermosflessen-2
• Burgemeester Van Maaren (l) en wethouder Bragt overhandigden de flessen op het schoolplein. (Foto's: Gerrit Groeneveld en De Wit Fotografie)

ZALTBOMMEL – Gemeente Zaltbommel heeft de leerlingen van de middelbare scholieren maandagochtend een cadeautje overhandigd.

Burgemeester Pieter van Maaren en wethouder onderwijs Adrie Bragt wachtten de eerste leerlingen op bij het schoolplein van de vier middelbare scholen in Zaltbommel.

Klasgenoten
“Het is fijn voor deze jongeren dat ze weer naar school kunnen en vooral dat ze hun klasgenoten weer echt kunnen zien in plaats van via een beeldscherm”, aldus Van Maaren. “Tegelijk is de situatie nog niet zoals we allemaal het liefst zouden zien. Hopelijk is dit een eerste stap naar meer bewegingsvrijheid voor iedereen.”

Koud en warm
Als attentie kregen de leerlingen een fles, die gebruikt kan worden voor koude en warme dranken. Wethouder Adrie Bragt: “We zien dat het juist voor jongeren van belang is dat ze weer meer ruimte krijgen voor ontmoeting en contact met leeftijdgenoten. We wilden hen daarom een hart onder de riem steken in deze tijd. Dat werd gewaardeerd, ook door de schooldirecties. Het ging ons om het gebaar, maar de fles stimuleert hopelijk ook om voldoende te drinken en om geen wegwerpflesjes te gebruiken.”

Tags

thermosfles gemeente,pieter van maaren,adrie bragt