bird
vrijdag 19 april | 16.14 uur

Terugkeer openbare pinautomaat in Kerkdriel aanstaande: 'Win-win-win-situatie'

07-12-2021 11:40
uur
Door: Martin van Hemert
071221_OVMGOED-1
• Burgemeester Henny van Kooten en OVM-voorzitter Ad van Gessel. Foto: aangeleverd

KERKDRIEL - Het heeft de nodige moeite gekost, maar er komt - naar verwachting in de eerste drie maanden van 2022 - toch weer een openbare pinautomaat (Geldmaat) in het centrum van Kerkdriel. 

Dat goede nieuws is loon naar werken voor de Ondernemersvereniging Maasdriel (OVM), die door middel van een petitie en vragen aan het Maasdrielse college het onderwerp op de agenda wist te houden. OVM-voorzitter Ad van Gessel is duidelijk: "Wij vinden dat de grootste kern van Maasdriel zo'n automaat verdient."

Nodig
De druk vanuit de OVM en de gemeente Maasdriel levert uiteindelijk resultaat op: Geldmaat - dat eerst nog vond dat er te weinig pintransacties werden gedaan in Kerkdriel - ging overstag: er komt een pinkiosk met een afstortmogelijkheid in de vorm van brief- en muntgeld, maar ook voor sealbags voor ondernemers. "Dat is goed nieuws voor de ondernemers - die soms zelfs naar Druten moesten reizen om geld af te storten - en natuurlijk ook voor de klanten. En als je ziet dat er steeds meer recreanten naar Kerkdriel komen, heb je zo'n faciliteit gewoon nodig", legt Van Gessel uit.

Inzicht
"Dit is een win-win-win-situatie", omschrijft burgemeester Henny van Kooten de komst van de pinautomaat treffend. Wethouder Erik van Hoften duidt de opvallende 'draai' van Geldmaat: "Het aantal pintransacties is niet per se fors gestegen, maar de cijfers zijn anders geïnterpreteerd. Er heeft een voortschrijdend inzicht plaatsgevonden."

In het eerste kwartaal van het nieuwe jaar moet de openbare pinautomaat in Kerkdriel geplaatst gaan worden, maar de exacte locatie is nog niet bekend. De OVM streeft ernaar om de pinautomaat in ieder geval in de buurt van het Mgr. Zwijsenplein te laten plaatsen: "Dat is zeker de intentie", benadrukt Van Gessel.

Tags

Kerkdriel,OVM,Ondernemersvereniging Maasdriel,Ad van Gessel